Психовампирите – навсякъде около нас

Психовампирите не са някаква измислица или глупост, колкото и да не им се вярва на някои хора че съществуват, психовампирите са около нас и вероятността поне с един дневно да се сблъскаме е почти 99% сигурна. Най много могат да се сблъскат с тях хора работещи в социалните сфери, сферата на услугите и обслужването и там където се работи с много хора. Не си мислете че тези енергийни вампири са някакви особени същества – не, те са обикновени човешки същества само където се хранят с енергията на жертвите си. Четох в един форум описанието на 10 типа/вида психовампири. Като се замислих мога да кажа със ръка на сърцето, че съм познавал и познавам някои от долу изброените категории енергийни консуматори. При контакт със тях или съм се чувствал зле или съм бил изтощен или започва да ме боли глава. Другата категория на която съм попадал е тази която обича да прави конфликти и скандали без да има за какво. Тази категория е много вредна, поражда скандала и гледа винаги да ядоса жертвата си, което е меко казано. По скоро чака да извади човек от равновесие, извън нерви за да смуче от неговата негативната енергия насочена към него. Ето и 10 породи психовампири, които бяха описани във форума, замислете не сте ли попадали на такива хора:

„Порода 1:
Това са индивиди, които кокетничат със страданието си и нещастието си. Те могат да ви накарат да се почувствате много зле ако започнете да ги слушате. За щастие тези типове лесно биват разпознавани, като вредни и бързо биват игнорирани, но винаги срещата с тях е много неприятна. Една жена докато ми обясняваше, как била болна от 10 години от рак и и изгнивали ребрата едно след друго, правеше пълния сноп от жестове, които прави млада жена, когато флиртува. Тя беше толкова противоестествена, че дори сама си бе докарала този рак, но едва ли ще го осъзнае някога. Не мислете, че това е някакво изключение, вампирите от тази порода са много разпространени. А когато са родители, или приятели могат да бъдат наистина опасни вредители, които се захранват от положителното мислене на жертвите си.

Порода 2:
Това е една от опасните породи. Тези индивиди се разгръщат напълно в големи колективи и групи и са особено опасни, защото в повечето случаи са и доста умни, те като че ли са обидени на живота и са изпълнени със завист. При тях жертвата обикновено е една. А жестокостта им към нея може да е безгранична. Най често използват стратегията, да спечелят на своя страна, колкото се може повече членове от колектива, като могат да бъдат големи съблазнители, а в същото време да откриват най-лошото у набелязаната жертва и да я смачкват. Ако такъв човек остане без жертва, със сигурност ще си намери друга, той просто не може да съществува комфортно без жертвата си.

Порода 3:
Тази порода е изключително опасна. Защото много водачи и учители спадат към нея. Тези хора стоят в основата на чувството за малоценност у мнозина. Тяхното оръжие е знанието, и тиранията. Методът по който действат е да съблазнят и спечелят уважението или обичта на жертвите си, а после да започната да ги угнетяват с изисквания, критики, лошо отношение и отхвърляне. Тези индивиди не зачитат нищо от индивидуалността на жертвите си, докато истинският учител насърчава точно нея. Те най-често доказват авторитета си и правотата си чрез общоприети норми, въз основа на които жертвите им (учениците им) изглеждат глупави и лоши. Тези хора могат така да ви смачкат, че да намразите сами се си. Много се пазете от тях.

Порода 4:
Тези индивиди приличат на криви огледала. Не са опасни, но могат да ви ядосат прекрасно, ако има се хванете на въдицата. Имат интелигентен изглед, но всъщност са просто едни клоуни. Всяко нещо у вас, като мнение или същност, може да заизглежда жалко и смешно ако се пречупи през тяхната призма, те за фини хулители и подигравачи, зад което прикриват собственото си безсмислие и идиотия. По-глупавите от тях са по-елементарни, и бързо губят позициите си, но по умните са по трудни за преодоляване, защото наподобяват Сократовата ирония, но всъщност са само въздух под налягане. Просто не си губете времето с тях, защото винаги ще се окажете прецакани.

Порода 5:
Съветниците. Това е дна изключително вредна порода. Най страшно е обаче ако този вампир ви е близък приятел или родител. Той на вас може да не ви направи пряко нищо, но може да ви подтикне много успешно да превърнете част от живота си в хаос. Разгръща се напълно когато имате проблеми! Тогава вие отивате при него или нея за съвет и ли подкрепа. Вампирът винаги застава на ваша страна, и ви съветва да си отстоявате позициите, той никога няма да ви каже ако сами си правите капан, той ще ви помогне да го направите по-бързо и после ще ви бутне в него. След което ще изчезне от проблема, като ви остави с последствията, които сте си докарали с негова помощ и подкрепа. Стремежът на този вампир е да ви съблазни, да ви спечели за приятел, но начинът по който го прави е грозен и ще ви навреди, защото когато човек е зле или разстроен, става податлив на внушения, а тази порода прави именно това внушава ви, и така ви обърква. Конкретен образ на тази порода са много свекърви и тъщи, които застават зад детето си винаги, и така разрушават иначе добри семейства.

Порода 6:
Експертите. Този вампир е наистина можещ, но не това го прави вреден. Постоянното доказване че вие не можете е неговото оръжие. И за жалост почти никога не можете да му възразите, защото той е наистина можещ. Но той няма да ви помогне да се научите, той няма да ви насърчи да действате, единственото, което ще направи е да ви накара да се чувствате като хлапе пред неговите възможности, да ви накара да се чувствате неможещ. Най-добре не му отдавай никакво значение защото иначе ще страдате. Но наистина лошо е когато този човек е родител. Тогава той ще създаде подтиснато дете, без никаква увереност във възможностите си.

Порода 7:
Това е една разновидност на порода 3, но тези вампири не са така умни като тези от порода 3. Те са като мухите. Ако една муха лети през поляна с цветя, няма да обърне внимание на нито едно от тях, но ще надуши едно лайно и ще кацне върху него. Тези вампири постоянно ще ви критикуват и ще ви намират слабостите. Най добре сложете една голяма стена между вас и тях, че могат иначе да ви скъсат нервите. Но много лошо е ако са ви родители. Ако все още вярвате в себе си, намерете бърз начин да поемете живота си самостоятелно.

Порода 8:
Недоволният. Този вампир ще се прояви напълно, само ако сте много близки. Той постоянно ще изисква от вас, било внимание, усилия, средства и какво ли още не. Колкото и да се стараете да му угодите все няма да е достатъчно. Понеже държите на него ще страдате, защото той не държи на вас, а на това, което му носите. Той си мисли, че колкото повече е недоволен, толкова повече ще се стараете. Или избягайте от този човек или убийте вампира в него, защото иначе, ще станете жертва на голям тормоз.

Порода 9:
Търговецът. Първото впечатление, което прави е на много алтруистичен и заинтересован за вас. Но много внимавайте, защото той ще ви даде едно, но ще очаква от вас 10. Толкова е хитър, че няма да разберете как ще сключите неизгодна сделка с този вампир. Позволите ли му да направи нещо за вас, дори и едно кафе да ви почерпи, ще ви струва много. По добре стойте на страна от него.

Порода 10.
Аз съм, а ти не си. Тази порода е работохолик или нещо друго с което се гордее твърде много, но всъщност е един нещастник, който живее, за да работи или се стреми към нещо патологично привързано, за да се скрие от човека в себе си и да не мисли за смисъла на живота и за нищо, защото за него всичко е помия и боклук и единствено неговата идиотска насоченост му дава смисъл. За жалост тези хора могат да са прекрасни инструменти, което ги прави ценни, за жалост ги дават за пример, на тези, които са живи и работят, за да живеят, а не обратното. Но какво да се прави просто се надяваме че няма да се окажем насила принудени да играем играта на тази порода.

Атрибутите на всички породи, са съблазняването, ласкаенето, впримчването; отхвърлянето, критикуването, унижаването; кражбата от вас. А маската, която носят им придава благовиден изглед и за това са трудни за разпознаване. Аз изброих 10 условни породи от вида психовампир, но този вид е така изобретателен, че може да действа по толкова много разнообразни начини, че е невъзможно да бъдат класифицирани…“

За съжаление не намерих материали за това как да се предпазваме от такива паразити, жалки подобия на хора. Положителната енергия и чувството за самосъхранение биха ни свършили чудесна работа, позитивната мисъл би била като щит срещу нападенията на психо терористите каквито са тези вампири. Усещайки непрекъснат недостиг на енергия, тези хора намират за естествено да я крадат от своите близки и от чуждите хора. Те самите като че ли не могат да се променят, вероятно цял живот са зависими от чуждата енергия, защото са загубили възможността да черпят своя запас на жизнени сили, от безкрайния океан от любов в които пребивава нашата вселена.

4 Отговори на “Психовампирите – навсякъде около нас”

  1. Не знам дали бих ги подредила в групи и породи и дали точно по този начин, но съществуването им е факт, който не бива да се подценява.

    Харесвам

  2. Хубав пост! Психовампири или Енергийни такива, все тая, но определено ги има и всеки май се е сблъсквал с такива индивиди, но не всеки е разбрал за срещата си с него. При някои хора чувството за самосъхранение е доста изострено и за такива хора разпознаването и способността да се предпазят от тях не е проблем. Вярно е и това, че някои от тях са сред блиските ни хора :S и с тях „борбата“ е доста по-сложна. По някакъв тв канал бях попаднал на една гадателка, коята каза че енергийните вампири носили тъмни очила, защото с тях се криели от слънчевата светлина и енергия, която ни доставя слънцето, а си я черпили от хората 😀 😀 😀 много се смях, т’ва е доста несериозно, но тяйното наличие (с или без тъмни цаки) си е факт, а негативно им въздействие върху нас ни носи най-малкото напрежение. Положителната нагласа е едно добро средство за предпазване, както и системата „през едното ми влиза, а през другото излиза“ и все пак се ограничавам от срещата с такива хора, много лесно се разбират тия ти ми ти вампири, ако след общуването с някой човек се чувстваш изтощен, отегчен, с понижено самочувствие, напрегнат ии това е системно, а не по-скоро изключение, то той си е несъмнено такъв психо-енергиен вампир 😉 ограничете или въобще преустановете срещите с тях 🙂

    Харесвам

  3. […] за жена, психовампир. Преди известно време писах един пост свързан с психовампирите, като споменах че съм попадал на такива и повярвайте […]

    Харесвам

  4. Съжелявам мноГо , но не съм съгласен с доста от горе споменатите твърдения за „вампири“.
    Всеки човек понякога се нуждае от било то внимание , съвет или каквото е там . Това че човек може да го поднесе по неподходящ начин съвет , неозначава че ти мисли злото. Най-малко немисля че кой да е от видовете „вампири“ прави живота ни тежък нарочно с умисъл и нарочно(неказвам че няма такива). В поста се споменават хора с проблеми намерили начин да се чустват по-добре за сметка на други , като разбирасе им причиняват главоболие или неприятноси

    Темата ми хареса , накара ме за се замисля.
    Мерси

    Харесвам

Вашият коментар