H20

 Едно от големите чудеса край нас е водата. Животът на земята е произлязъл от водата и продължава да черпи енергия от нея.  Водата е също така мощна стихия, която може да разруши всичко каквото й се изпречи на пътя. Човек не може да съществува без вода. Всеки се нуждае от около 2 литра вода дневно. Освен това ние употребяваме водата за лична хигиена, за приготвяне на храна, пране , миене и в тоалетната. Средно употребата на вода на човек в Европа е около 200 литра дневно. Има също така и хора които се страхуват от водата и от огромни водни басейни, това се нарича Hydrophobia. Хидрофобията има още две медицински обяснения: 1. хидрофобия – болезнен страх от пиене на вода; 2. бяс. Оказва се че водата има памет и това е научно доказано.

Японският изследовател Масару Емото от години експериментира с вода, изложена на музика, на изговорено слово, на фотографии, на мисли и думи, написани на хартия и прикрепени към стъклен съд. По време на своята работа той е направил над 10000 фотографии, някои от които са публикувани в неговите книги „The Messages from Water“ 1, 2 и „Water knows the answer“. В лабораторни условия били изследвани образци от различни водни източници от целия свят. Подлагали водата на различни видове въздействия като музика, изображения, електромагнитно излъчване от телевизор, мисли на един човек или група хора, напечатани и изречени думи.

 
Кристал дестилирана вода, неподложен на никакви въздействия
 No_2.jpg (44449 bytes)
Воден кристал
No_14.jpg (26169 bytes)
Кристал от вода, която е била изложена на звуците на народен танц от Кавачи, Япония
 No_8.jpg (42114 bytes)
Воден кристал
от ледника Mount Cook, Нова Зенландия
No_9.jpg (39731 bytes)
Замърсяване
Река Йодо, префектура Осака, Япония
No_15.jpg (31752 bytes)
Кристал от вода, която е била изложена на хеви метал музика
No_3.jpg (37238 bytes)
Изворна вода от Сайджо,
префектура Хирошима, Япония
No_10.jpg (37769 bytes)
Кристал от вода, която е била изложена на творбата на Бах  „Air for the G String“
No_16.jpg (33005 bytes)
Кристал от вода, която е била изложена на думите „Благодаря“, написани на хартия и залепени на бутилката
 No_4.jpg (29491 bytes)
Воден кристал.
Fountain in Lourdes, Франция
No_11.jpg (25997 bytes)
Кристал от вода, която е била изложена на музикалната творбата от Бах „Вариации по Голдберг“
No_17.jpg (44731 bytes)
Вода, която е била изложена на думите „Повръща ми се от тебе. Ще те убия!“ написани на хартия и залепени за бутилката
 No_5.jpg (37860 bytes)
Воден кристал
река Хоробетсу, Хокайдо, Япония
No_12.jpg (40247 bytes)
Кристал от вода, която е била изложена на Шопеновото музикално произведение „Прощална песен“
No_18.jpg (41723 bytes)
Кристал от вода, която е била изложена на думите „Любов / Признателност“, изписани върху хартия и прикрепени към бутилката
No_6.jpg (42703 bytes)
Воден кристал от горното течение на река Метори Юусуи, Япония
No_13.jpg (30505 bytes)
Кристал от вода, която е била изложена на целебната музика „Хадо“


Вода, която е получила електромагнитни излъчвания на любов и благодарност от телевизор

No_7.jpg (43152 bytes)
Воден кристал от река Шиманто, префектура Кочи, Япония


Образец от водопроводна вода Shinagawa, Токио


Същия образец (водопроводна вода) след като 500 инструктори от цяла Япония са му изпратили едновременно добри мисли.

No_1.jpg (31331 bytes)No_19.jpg (26934 bytes) Изследванията на г-н Емото са извършени по цял свят, но вероятно най-интересен е експеримента с язовира Фудживара. Снимките на водните проби са направени преди и след като преподобният Като Хоки, главен свещеник в храма Юхоуин, да отслужи едночасова молитва пред водите на язовира. Водата на първата снимка (дясно) е тъмна, противна и неспособна да кристализира. Втората снимка (вляво) показва каква е кристалната структура след извършването на молитвата. Тя се е преобразила в завършен шестоъгълник, чист, светъл и хармоничен.

       Д-р Емото провел експеримент залепвайки два надписа на бутилка с вода – на единия „благодаря“, а на другия „ти си глупак“. Водата образувала красиви кристали, което показва, че „благодаря“ е по-силно от „ти си глупак“. Така се доказва, че добрите думи са по-силни от лошите.
В природата има 10% болестотворни микроорганизми и 10% полезни, останалите 80% могат да променят своите свойства от полезни до вредни. Д-р Емото предполага, че такава пропорция съществува и в човешкото общество. Ако един човек се моли с дълбоко, ясно и чисто чувство, кристалната структура на водата ще бъде ясна и чиста. Под влияние на мислите водата се изменя мигновено.
Кристалната структура на водата се състои от кластери (голяма група молекули). Думите, подобни на думата „глупак“ унищожава кластерите. Негативните фрази и думи формират  или големи кластери или въобще не се създават такива, а положителните, красиви думи и фрази създават малки, свързани кластери. По-малките кластери вода по-дълго съхраняват информация. Ако има по-големи разстояния между кластерите, друга информация може лесно да проникне в тези участъци и да разруши тяхната цялост по такъв начин, че да унищожи информацията. По същия начин може да проникнат и микроорганизми. Свързана, плътна структура от кластери е оптимална за дълго съхранение на информация.
В лабораторията на д-р Емото са провели много експерименти с цел да се намери думата, която най-добре прочиства водата и са открили, че това не е една дума, а съчетание от две думи: „Любов“  и „Благодарност“ Д-р Емото казва, че всичко съществуващо има вибрация и написаните думи – също. Ако напишем думата „Любов“, то надписа ще създава вибрация на любов. Водата може да поеме тези вибрации. Красивите думи имат красиви, ясни вибрации, а отрицателните думи създават уродливи, несвързани колебания, които не формират групи. Езикът на човешкото общуване не е изкуствено, а по-скоро естествено, природно образувание.
Това се потвърждава от изследванията на вълновата генетика. П.П Гаряев е открил, че наследствената информация в ДНК е записана на същия принцип, който лежи в основата на езика. Експериментално е доказано, че молекулата на ДНК притежава памет, която може да се предава даже там, където преди това се е намирал образеца на ДНК.
Д-р Емото вярва, че водата отразява съзнанието на човечеството. Той е инициатор на проекта „Любов и благодарност към водата“. 70% от земната повърхност и съответно такава част от човешкия организъм е вода, затова на участниците в проекта се предлага ден, в който всички желаещи могат да изпращат пожелания на любов и благодарност към водата на земята.
За да се убедите в това, че водата възприема мисли, не е необходима специална апаратура. Във всеки един момент всеки може да експериментира с малко облаче. За да „изтриете“ малко облаче в небето, е необходимо да направите следното:
1. Не правете това с напрежение. Ако сте много възбудени, вашата енергия няма да се излъчва леко от вас.
2. Визуализирайте, че лъч енергия от вашето съзнание влиза в набелязаното облаче и осветява всяка част от него.
3. Кажете в минало време „Облачето е изчезнало“.
4. И едновременно проявете благодарност за това, също в минало време: „аз благодарих за това“

       Въз основа на приведените по-горе данни може да се направят някои изводи:
1. Доброто влияе съзидателно на структурата на водата, а злото я разрушава.
2. Доброто е първично, а злото е вторично. Доброто е активно, то работи самŏ, ако се отстрани злата сила. Затова молитвените практики на световните религии включват прочистване на съзнанието от суетата, „шума“ и егоизма.
3. Насилието е атрибут на злото, както се вижда от фотографиите.
4. Човешкото съзнание много по-силно влияе на битието, отколкото самите действия.
5. Думите могат да влияят непосредствено на биологическите структури.
6. Процесът на усъвършенстване е основан на любовта (милосърдие и състрадание) и благодарността.
7. Вижда се, че тежката музика и негативните думи имат сходно действие върху живите организми.
8. Основавайки се на това, че от недрата на земята извира идеално структурирана вода и кристалите на древния антарктически лед има също правилна форма, може да се констатира, че земята има стремеж към самоорганизиране. Това свойство притежават само живите биологически обекти. Следователно може да се предположи, че земята е жив организъм.

       Нека не забравяме, че вода се съдържа в почти всичко около нас – в храната (хляб, плодовете, готвени ястия и др.) в напитките (вино, безалкохолни и др.). Сега можем да погледнем в нова светлина някои древни свещени ритуали. Знае се, че християнската църква използва въздействието на светена вода и нафор. А съвременната наука ни показва, че освен чисто символичното им значение, те имат и благотворно енерго-информационно въздействие върху състоянието на човека.

       Хомеопатията, например, използва свойството на водата да „попива“ енергийно-информационни послания. Когато попаднат в досег с човека, те му предават информацията, с която са заредени.

       Съвсем нов смисъл сега приема и благодарствената молитва изказана преди ядене пред храната на трапезата. Не е случайно, че в духовните школи още от древността, на приготовлението на храната се гледа като на свещенодействие и се съблюдава лъчезарно състояние на духа при приготвянето й. В случай, че хармонията се наруши (скарване, негодувание) всякаква работа в кухнята се прекратява и се извършва кратка молитва за уравновесяване на енергиите и изчистване на негативното поле. И обратно, продавач който недоволства, прекристализира  храната, която продава, в болестотворни форми. 

       А какво да кажем за месото, което носи закодиран в себе си ужаса и страха на умиращото животното. Ами канализационните тръби, опасали като мрежа многоетажните блокове… Замислял ли се е някой какви вибрации разнася водата в тях? Нима можем да наречем такава среда хармонична?

  И накрая още малко за лечебната сила на водата описана от мъдри хора в мъдри книги:

Eлексирът на живота е топлата вода.
Най-мощното лекарство в света това е горещата вода.

Чрез водата се отделят токсините от организма.

Горещата вода , приета на глътки , чисти нервната система от наслоявания, които подпушват мислите и чувствата на човека. Тя го освобождава от напрежението, което нервната система произвежда върху него.

За да бъде здрав, човек трябва да употребява определено количество вода, която, от една страна е нужна за смекчаване на храната, а от друга за промиване на вътрешните органи.

Ще пиете вода, и то на гладно от 100 до 150 ml на глътки, на ден ще изпивате половин-един литър вода, от която ще може да извадите храна за вашите артерии.

Вода, която съдържа органически примеси , се отразява вредно на организма.

Човек трябва поне два пъти през седмицата да предизвиква изпотяване чрез пиене на гореща вода , в която може да се изстиска няколко капки лимонов сок. Като се изпоти добре, ще изтрие тялото си с влажна кърпа и ще се преоблече. След това нека изпие още половин или една чаша гореща вода. Чистата гореща вода помага за освобождаването на кръвта от натрупаните в нея млечна и пикочна киселина.

За да бъде здрав човек трябва да има абсолютно чиста кръв. Щом човек подобри кръвообращението си, и праната се възприема правилно от организма.


Advertisements

10 Responses to “H20”


 1. 1 Нела Калова октомври 2, 2007 в 3:59 pm

  МНого хубава статия. Ей за това хората по нашите земи са вярвали в живата и мъртвата вода, в силата на светената и мълчаната вода. А снимките са наистина впечатляващи.

  Like

 2. 3 Schwe октомври 3, 2007 в 11:43 am

  interesnosti!

  Like

 3. 4 CAKY октомври 3, 2007 в 12:12 pm

  MNOGO DOBRA,AMA MOGE I O6TE

  Like

 4. 5 Филип Стоянов октомври 7, 2007 в 10:21 pm

  Не се уморявам да се опитвам да развенчая тази заблуда. Обективно погледнато работата на д-р Емото е псевдо-наука. Проблемът обаче е в това, че той отказва да проведе експериментите си пред научна комисия. Дори фондацията на Джеймс Ранди е обявила награда от 1 млн долара ако той успее да докаже твърденията си.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Emoto

  Поздрави 🙂

  Like

 5. 6 albinos октомври 8, 2007 в 8:50 am

  @ Филип Стоянов

  Различни гледни точки, мнения и коментари са добре дошли тук. Ще ми е интересно да прочета повече за това което написа, че той е отказал да проведе експериментите си пред научна комисия и затова че работата му е заблуда. Ще напиша и пост за това.

  Мерси за мнението 🙂

  Like

 6. 7 Филип октомври 8, 2007 в 9:48 am

  Радвам се, че се приемат други гледни точки 🙂 Не искам да се задълбочавам в нещата, но основната идея е следната:
  Човекът, който изследва „третирана“ вода знае как е била третирана: знае дали на шишенцето пише „любов“ или „смърт“. При което подсъзнателно намира измежду милионите кристали такива, които да пасват на думата. Критиците на Емото искат той да проведе т.нар. double blind експеримент, при който нито фотографът, нито анализаторът да не знаят какво е било написано на шишенцата. Ако тогава се стигне до същите резултати, то това е научен подход и теорията има шансове да бъде приета като научна. Факт е обаче, че Емото отказва да проведе такъв експеримент, както и отказва работата му да бъде разгледана от колеги (т.нар. peer review, неразделна част от всяка наука). Това според мен е достатъчно да дискредитира която и да е теория и да я запрати в страната на псевдонауката.
  Допълнителни аргументи в тази полза са това, че:
  1. Фондацията на Джеймс Ранди (http://www.randi.org/jr/052303.html) е предложила парична награда от 1 милион долара на този, който успее да докаже теорията на Емото. До ден днешен не е спечелена.
  2. Д-р Емото има диплома от неакредитиран индийски университет (Open International University for Alternative Medicine), което лично за мен хвърля сянка на съмнение.
  Все пак той е успял да намери среда, в която да се реализира – лошото е, че е за сметка на нищо неподозиращи обикновени хора, които нямат обширен поглед върху това какво е наука.

  Но, в крайна сметка, всеки си има глава на раменете и сам решава на какво да вярва. Поздрави 🙂

  Like

 7. 8 albinos октомври 9, 2007 в 1:39 pm

  Мерси за инфото, след като го прочетох, честно да си призная много се разочаровах. Как е възможно да има такива шарлатани, които да продават книгите си в милиони тиражи. Днес открих тази, интересна статия:
  http://www.imoti.net/nd/news/news.php?id=3142

  🙂

  Like

 8. 9 ДИмитър август 10, 2008 в 6:46 pm

  Филип, моите уважения, но хвърляш хората в голяма заблуда! Това, което казваш за ‘третираната вода’ е вярно – действително тя се променя на подсъзнателно ниво, защото този, който я ‘третира’ знае какво пише на етикетите, НО тази вода действително се променя! И се променя именно заради тези мисли! Тогава защо по дяволите на група хора им трябва да знаят дали ще стане друго яче – е не няма да стане .Но това ли е важното? Нима не е най-важното тя да се измени ? Тук вече говорим за една ужасна тесногръд!

  Like

 9. 10 Despa Ilieva декември 13, 2008 в 4:07 pm

  Molja posetete moja site- http://www.yullbrown-bg.com i shte naucite povece za svojstvata na vodata.
  Pozdrav:Dessy

  Like


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
септември 2007
П В С Ч П С Н
« Авг   Окт »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор. Photobucket Tyxo.bg counter Блогосфера
Wikipedia
Locations of visitors to this page Site Meter website counter

Blog Stats

 • 1,397,761 hits

ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
Advertisements

%d bloggers like this: