Зеленчукови шишчета

dsc00024.jpg

Така изглеждат останалите 3 парчета от апетитните, направо превъзходни, зеленчукови шишчета сервирани в „Дивака“. Така се пристрастих към тях, че винаги когато ходя в това заведение си ги поръчвам, просто не мога да им устоя. Освен, че са топящи се в устата, допълнителна наслада им допринася заливката от синьо сирене и сметана. Така, че ако отсядате в това заведение не пропускайте да опитате от това предястие, въобще няма да съжалявате.

Като един голям чревоугодник, издирих рецепти за зеленчукови шишчета и сега остава да я изпробвам. Дали ще станат като шишчетата в „Дивака“ незнам, но важен е опита. Ето и рецептите за тях:

ПРОДУКТИ

1-2 малки тиквички
1-2 малки сини домата
2-3 домата
2-3 чушки
2-3 глави воден лук
10-15 пресни печурки
1-2 люти чушки
сол
зехтин
сока от половин лимон
1-2 ч.л. горчица
смлян чер пипер
1-2 ч.л. сух бял риган
1 връзка магданоз
1-2 с.л. соев сос
10-15 дървени шишчета за скара
2-3 с.л. зехтин/олио
2-3 скилидки пасиран чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете на кубчета и кръгчета зеленчуците,осолете отделно само синия домат за 15-20 мин след което го изплакнете. Другите зеленчуци не осолявайте!!! Нанижете ги на шишчетата, намажете с мазнина и запечете на скарата.
Смесете всички подправки без магданоза и пасирайте до получаване на хомогенна смес, залейте с нея шишчетата и поръсете обилно със ситно нарязан магданоз.

 Ето и още един вариант зеленчукови шишчета:

Продукти:

тиквичка
морков
глава целина
дребни гъби
пиперки

За панировката:

1 яйце
1 чаша бяло вино
1/2 ч.ч брашно
1/3 ч.ч пшенично нишесте
куркума,сол

Приготвяне:

В подсолена вода бланшираме нарязаните на кубчета зеленчуци за няколко минути.Веднага охлаждаме със студена вода,за да се прекъсне процеса на варене.Отцеждаме зеленчуците и ги оставяме да изстинат.
Разбиваме на рядка каша жълтъка с виното,брашното,нишестето и подправките.Оставяме да отлежи 10 минути.Отделно разбиваме на сняг белтъка и внимателно го прибавяме към кашата.Потапяме по отделно парченцата зеленчуци в пастата и пържим в маслена баня.Преди сервиране набождаме различни зеленчуци на бамбуково шишче.Сервираме с млечен сос.

Добър апетит!!!

Advertisements

2 Responses to “Зеленчукови шишчета”


  1. 1 vanilla януари 18, 2008 в 11:45 pm

    Хъмм… звучи вкусно, пък и за безмесни като мен… ще споделя впечатление:))

    Like

  2. 2 albinos януари 19, 2008 в 8:21 am

    Ще чакам с нетърпение 🙂

    Like


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s




ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
януари 2008
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор. Photobucket Tyxo.bg counter Блогосфера
Wikipedia
Locations of visitors to this page Site Meter website counter

Blog Stats

  • 1,358,028 hits

Top Clicks

    ЛЮБИМА МИСЪЛ:

    Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!

    %d bloggers like this: