Около или точно 21 грама в тунела

Обикновено когато хората разказват за клиничната смърт си спомнят, че преминават през тунел, а в краят му имало силна светлина, след това се срещали със свои починали близки или с красиви същества, облечени в бели одежди, които им казват, че мястото им не е тук и ги връщат обратно на земята. Не искам да се разпростирам надълго и нашироко в темата, защото тя е огромна и много неща са се изписали вече по нея. Само ще сложа един линк, към интервю, което ми се стори интересно:


Не съм си свършил работата, докторке!

Според лекари: Състояние на клинична смърт често се предизвиква от самите лекари с цел да помогнат на пациента, защото опитвайки се да отпушат артерия, те просто намаляват нейния кръвоток и това е абсолютно обратимо състояние. Естествено, има напрежение, защото никога не знаеш какво може да се случи, но почти 99,9 % е ясно, че този човек е в състояние на клинична смърт и тя е обратима. Преминаването от клинична в биологична смърт при тези манипулации се счита за грешка. Много сериозна лекарска грешка! Естествено, има изключения от правилото, защото не всичко е еднозначно.

Разбира се медицината първо не е напреднала за да дава точни отговори на въпроса какво представлява точно клиничната смърт и второ трябва да се включат и други науки за изследване на това състояние. Обаче съм убеден, че след смъртта си човек току така не изчезва.Има теории, че душата тежи 21 грама (според други тежи 33 грама), понеже хора са претегляни преди и след смъртта си и при второто претегляне са тежали 21 грама по-малко. Това са теглото на 5 монети, теглото на едно колибри, теглото на един шоколадов десерт…След физическата смърт замисляли ли сте се къде отиват тези 21 грама, в какво се трансформират.Нали в природата нищо не се губи, а само се видоизменя. Ето още един линк към статия за това:

Има ли наистина живот след смъртта?

Карл Крушелницки (сътрудник на университета в Сидни, води предавания по Ей Би Си и в Би Би Си, в двайсет и третата му книга „Големите заблуди на нашето време“) пък разгромява и теорията, според която душата на човек тежи 21 грама. Той просто обяснява, че зад подобно твърдение няма грам научно основание. Разказва кой за пръв път е застанал зад подобно твърдение, защо то изглежда лишено от всякаква логика и даже се шегува, че след като душата тежи 21 грама тя трудно може да отлети, защото в такъв случай ще й трябват чифт криле.

Прераждането предлага надежда на мнозина. Ако не се справим добре в този си живот, имаме шанс да се пробваме в някой следващ. И все пак, дори онези, които вярват в прераждането, признават, че хората не си спомнят предишните си животи. Как тогава можем да се учим от грешките си в миналите животи, ако не си ги спомняме? Изглежда ще правим едни и същи грешки отново и отново. Като вземем предвид и степента на моралния срив, имаме ли изобщо някаква причина да се надяваме, че ще се справим успешно в някой бъдещ живот?

Аз съм фен на теорията, че нашето съществуване във времето и пространството може да се определи, като една спирала по която се издигаме нагоре и накрая се сливаме с т.нар. божественото или свръхмощната енергия, която се смята за висшия разум на вселената. Започваме от ниската част на спиралата, където започваме да се учим на много неща и според това до какво ниво сме стигнали (колко знания сме усвоили и променили ли сме мисленето си) се издигаме нагоре по тази спирала или се връщаме наново на предишното си местоположение (ако не сме постигнали положителен прогрес в нашето развитие). Може да ви се стори налудничаво, но не смятам, че нашия живот е изцяло материален и се изчерпва само с физическото ни съществуване. Човешките животи (ако наистина има прераждане) според мен са едно училище в което, ако усвоим знания и умения и развиваме дарбите си преминаваме в горния клас. Ако ли пък не се въртим на едно място и така изпитваме едно и също страдание, труден живот и сме поставени в лошо положение, докато не намерим изход от проблемите си и не ги превъзмогнем. На нас хората много често ни се случва да имаме вътрешна логика на нещата по даден въпрос/проблем. Може да нямаме явни доказателства за нещо, но вътрешно сме убедени и вярваме, че съществуват.

Интересно ми е мнението ви по темата. Затова задавам два въпроса:

1. Какво според вас представлява клиничната смърт?

2. Вярвате ли в прераждане, т.е мислите ли че има живот след смъртта?

Advertisements

8 Responses to “Около или точно 21 грама в тунела”


 1. 1 angel януари 23, 2008 в 7:24 am

  Има живот след смъртта.

  интересен сайт: http://nde-bg.net/

  Like

 2. 2 lawyer.bg януари 23, 2008 в 11:25 am

  я па тоа! виде ли го, че твърдиш? това ми прилича на метафората за водните кончета – нито едно не се е връщало обратно във водата, за да разкаже на останалите какво се случва над водата…
  относно 21-те грама… мм. мисля, че това е енергията, която спира да циркулира и движи тялото. сещате се – атф –> адф + енергия. не съм специалист, но това е още една гледна точка, през която следва да се погледне.
  1. клиничната смърт – жив мозък, нефункционираща система;
  2. живот след смъртта – мм.. по-скоро кармичните механизми съм склонен да приема отколкото онова отгоре и оова отдолу – земята е сфера и за тези отдолу ние сме долу.. бе ужас. вероятно има. като умра ще кажа!

  Like

 3. 4 albinos януари 23, 2008 в 6:21 pm

  nik666 при първа възможност ще ги прочета поста ти и ще коментирам.

  Like

 4. 5 vanilla януари 29, 2008 в 8:29 pm

  Може ли първо да спомена 1 книга, която по впроса за преражданията (защото и аз клоня към нея) дава доста размисли – или отговаря на някои въпроси. Дори да е измислена, пак има логика в нея, която обяснява мн неща. Казва се „Пътят на душите“, автора не помня в момента по име, а и книгата не е при мен, дала съм я. Но е психиатър, а книгата се отнася за това, което става с душите между преражданеята. Беше ми интересна; особено към края.
  1. не трябва да продължава >11мин., иначе няма смисъл да се реанимира, защото ще има необратими увреди на мозъка. А иначе – ако правилно ти разбирам смисъла на въпроса (не като медицински), не знам защо се случва. Вероятно за да разшири съзннието на онзи, на когото се случва, и на онези, на които ще разкаже.
  2. вече отговорих. За мен най-логичното е прераждането.

  Like

 5. 6 Емилия септември 11, 2009 в 10:34 am

  Не мисля ,че има прераждане това е такава измислица….

  Like

 6. 7 ionov май 18, 2013 в 9:02 pm

  vijdal sam do6ata tiq e bojestvena svetla svetlina ….na cviat e kato dagata..

  Like

 7. 8 tonito1818 февруари 21, 2015 в 8:08 pm

  IISUS XRISTOS i SVETA BOGORODICA sa nai-golemite na6i zastapnici i postoqno da im BLAGODARIM za vsichko

  Like


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
януари 2008
П В С Ч П С Н
« Дек   Февр »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор. Photobucket Tyxo.bg counter Блогосфера
Wikipedia
Locations of visitors to this page Site Meter website counter

Blog Stats

 • 1,397,761 hits

ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
Advertisements

%d bloggers like this: