Бързо, лесно, вкусно – Предястия с гъби

Гъби със синьо сирене

mushrooms-with-blue-cheese.jpg

Гъбите най-много ги предпочитам сурови или мариновани в салата, печени на плоча или запечени, но с пълнеж от синьо сирене. Ето една много лесна рецепта, която отнема около половин час за приготвянето на вкусното предястие.

Продукти

500 гр. гъби
100 гр. сирене синьо
1 бр. яйца
1/3 връзка копър

Приготвяне
Избирате едри гъби (печурки) и ги почиствате хубаво. Отрежете пънчетата им и ги нарежете ситно. Към тях прибавете настърганото синьо сирене и нарязаното сварено яйце. С получената смес напълнете шапчиците на гъбите. Ордьовърът ще го печете около 20 мин в гореща фурна (250 градуса). Готовите гъби поръсете със ситно нарязани копър или зелен лук. Сервирайте ги топли. Студени също са вкусни.

Салата от спанак и гъби

v_springspinachsalad.jpg

Още от малък мразех супа от спанак. Колкото и да ме убеждаваха, че е много полезен, че от него ще порасна бързо и ще стана силен като Попай моряка, номерът им не минаваше. Сега голям също не обичам спаначена супа. Преди около месец и половина седнахме с приятели в едно от известните верига заведения и видях, че новото им меню включваше няколко вида салати със спанак. Поръчах си една от новите салати и останах доволен. „Омразният“ спанак, вече имаше съвсем друг вкус и така добавен в салата ми се стори много привлекателен. Салатата представляваше нещо подобно на тази рецепта:

Продукти:

500 гр. пресен спанак,
200 гр. пресни гъби,
4 резена бекон,
2 твърдо сварени яйца,
2 ч. л. захар,
2 с. л. лимонов сок, зехтин и сол на вкус

Приготвяне:

Измийте спанака, отделете само листата и ги накъсай­те на парченца. Сложете ги в голяма купа. Обелете яйца­та и ги нарежете на тънки резени. Измийте гъбите и също ги нарежете на тънко. Запържете бекона на средна температура, докато ста­не златист и хрупкав. Натрошете го на парченца и ос­тавете настрани. Отделете 3 с. л. мазни­на от пърженето, останалата изхвърлете. Върнете маз­нината в тигана, прибавете захарта, оцета, 2 с. л. вода и сол на вкус. Разбъркайте, докато се раз­топи захарта. Полейте спанака с горещия сос и разтръскайте купата, за да се разпредели равномерно. По­ръсете отгоре с натрошения бекон, гъбите и яйцата. Разбъркайте много внимателно.

3 Responses to “Бързо, лесно, вкусно – Предястия с гъби”


  1. 1 Апостол Апостолов февруари 3, 2008 в 3:16 pm

    Гъбите със синьо сирене са великолепни! Изобщо, май само така от тези гъби става нещо. Защото, подложени на малко по- продължителна обработка в тенджера или тиган, те просто губят всякакъв вкус.

    Like

  2. 2 Свилен февруари 3, 2008 в 3:48 pm

    За гъбите със синьо сирене – страшни са. Гъбите наистина трябва да са едри защото се стапят и не става нищо. Става готина вариация ако се направи плънка от запържена кайма, и се запечата отгоре с ементал.

    Like

  3. 3 Кунчето февруари 8, 2008 в 4:39 pm

    Аз най много обичам спанак. Ям спанак по три пъти на ден. Но това не е всичко, защото го ям с уста

    Like


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s




ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
февруари 2008
M T W T F S S
« Ян   Март »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  
Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор. Photobucket Tyxo.bg counter Блогосфера
Wikipedia
Locations of visitors to this page Site Meter website counter

Blog Stats

  • 1,294,673 hits

Flickr Photos

flow

Още снимки

ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!

%d bloggers like this: