За нашият полу събрат и за съвременния канибализъм

 pig-01.jpg

Прасетата са много интелигентни същества и се учат лесно. Учените твърдят, че това е най-умното животно. Освен, че ние хората се обиждаме на прасе, свиня, нерез и т.н.т, всеизвестно е, че човека и прасето имат много общи неща. Отдавна е известен факта, че човекът и прасето  генетично са доста близки. Свидетелства за това са прилаганите на днешно време трансплатнации на свински бъбреци, черен дроб и сърдечни клапи на човек. Да припомня, че двама от най-тежко обгорелите миньори при взрива в рудник “Ораново” през март миналата година са спасени след 20 операции с присаждане на човешка и свинска кожа.Човешко ухо беше присадено на гърба на прасе, докато порасне достатъчно за присаждане. Не напразно наричат прасето „хоризонтален човек“! Прасетата имат превъзходно обоняние и работят като търсачи на трюфели или граничари. Някои хора дори ги отглеждат в къщите си като домашни любимци – Мини прасето е умно и чистоплътно. Наскоро една приятелка ме изненада като каза, че би си взела да отглежда като домашен любимец едно такова мини прасенце.

В страните в които все още не са въведени изискванията на ЕС за условията, в които трябва да се отглежда това интелигентно животно, картината е тъжна. Прасетата се угояват в нещо като метална кутия, в която не могат да се обръщат или да се изправят, за да не хабят излишна енергия. Може би сте останали с предразсъдъка, че прасето е мръсно животно, но това не е така. Прасето е чисто животно, но обстоятелствата в които хората го поставят го правят да изглежда мръсно. В фермите те лежат върху метална решетка, за да могат фекалиите им да се отмиват от течаща вода и макар че са социални животни, нямат контакт с другите прасета. Единственото им занимание е храненето, което става от хранилка, до която могат да достигнат, без да се движат много. Щом прасето е генетично близко до нас хората, освен това е и много интелигентно не се ли замисляме, че консумирането на свинско е близко до канибализма? А канибализма впрочем оправдан ли е?

Съвременния канибализъм

cannibal.jpgembryo2.jpg

Чели сме от литературата, че човешкото месо е много по-вкусно от останалите бозайници. Преди време се отвратих като чух от нашенец работил в Китай, че в някои провинциални райони деликатес е месото от човешки ембриони, което се взимало нелегално от клиниките за аборт. Преди няколко години бях чул от една китайка работеща в китайски ресторант, че е чувала, че дори лидерът на комунистическата партия в Китай ядял човешки ембриони, за да се поддържа млад.
Като доказателство за съвременното човекоядството предлагам да видите следните източници на които попаднах вчера:

http://www.heretical.com/cannibal/china.html

http://www.weirdasianews.com/2007/04/02/cannibalism-in-china-acceptable-if-for-health/

http://en.wikipedia.org/wiki/Placentophagy

Advertisements

6 Responses to “За нашият полу събрат и за съвременния канибализъм”


 1. 1 longanlon март 14, 2008 в 3:20 pm

  аха, ясно – опитваш се да станеш автор във в. Шок 🙂 като гледам – имаш данни хехехе 😉

  Like

 2. 2 albinos март 14, 2008 в 7:12 pm

  Не просто показвам нещата в живота, такива каквито са и каквито не подозираме, че съществуват или подозираме, но просто ги подминаваме. Бас ловя, че не си чувал за яденето на ембриони в Китай. Предполагам, че понякога ти се е случвало нещо да грабне интереса ти и ти да се поровиш за информация за него. Това правя и аз. Все пак не пиша за национална политическа медия 🙂 И в твоя блог обичаш да пускаш сензационни и провокиращи материалчета. Признай си 😉

  Like

 3. 3 albinos март 14, 2008 в 7:19 pm

  А материала за това, че прасетата са сходни по органи и гени с човека, както и факта, че са интелегентни е научно доказано. Не е измислено от мен. Попитай твоя ветеринар за тях, да видим какво ще каже 🙂

  Like

 4. 4 lyd март 15, 2008 в 9:39 am

  Албинос, знаеш ли какво ми хрумна докато четях – добре че блогът ти не се чете от средностатистическите дечурлига. Наблюдавайки масовото затъпяване, започнах да си мисля, че да, тъй като не мислят със собствените си глави, черпят идеите си от медиите. Канибализмът може да се окаже поредното лекарство за скуката. Знам че звучи параноично, но си го помислих. Все пак съученик на сина ми направи нацистки форум, в който обяснява, че всеки съвестен гражданин трябвало да бъде снабден с горелка, с която да унищожава циганите, но пък от друга страна това щяло да струва доста газ на държавата и бла-бла. Все пак vbox е пълен с клипове на хитлер и ученически побои.

  Like

 5. 5 albinos март 15, 2008 в 12:41 pm

  Lyd блога се чете (четеше) и от средностатистически дечурлига. Преди половин година се регистрирах в Limpa и Sibir които са сайтове с блогове за тийнейджъри, направих си там блог с линкове към този за да видя реакциите и мнението на подрастващите към определени теми от съвременния живот. Регистрирах се и в почти всички социални мрежи за споделяне на информация (такива като свежо, пинг.бг и др.) Обаче честно да ти кажа установих, че средностатистическите дечурлига не се интересуват от тази разнообразната тематика в блога и няма какво да напишат. Единствените им реакции бяха написани под поста за историята и произхода на циганите в България. Оттам нататък няма кои знае какви реакции. Друг е въпроса и как са написани постовете. Естествено, че ако са написани по-разгорно и по-просташки аудиторията ще е повечето такава и по многобройна.

  За канибализма в Китай съм чувал не от вчера, от известно време все ми се въртеше в главата да напиша пост за това нещо, но все не намирах повод и не виждах как мога да вместя темата сред постове за мафията, интелектуалците и рака на гърдата при мъжете. И тъй като предните постове бяха свързани с месоядството, реших да завърша линията с материал за прасето и за канибализма. Сигурно за повечето читатели това са глупости, недоказани статии, подходящи за жълти издания, но всъщност във всеки слух или в така нареченото развлекателно четиво може да има няколко зрънца истина. Понякога истината може да се поднесе по различни начини и важното за нас е да отсеем тези зрънца и да разсъждаваме върху тях.

  Би било прекрасно да живеем в приятен и спокоен свят без екологически замърсявания, които да не ни носят всевъзможни злокачествени тумори, свят без наркотици, които да убиват млади хора, които не са намерили пътя в живота си, свят без насилници и побойници, които малтретират беззащитни хора и животни, защото духовно са безсилни и виждат справянето на проблемите им само чрез физическа сила. Но уви светът ни е наситен с всякакви гадости, несправедливости и нещастия. Разбира се, че като пишем за тях ние няма да променим тези неща, но можем да размишляваме и разсъждаваме по тях и по-важното е, че като ги представяме ние се събуждаме и се връщаме на земята. Не хубаво да се живее в измислен свят където всичко е наред, защото после реалноста наранява много. Не казвам, че не трябва да обръщаме внимание на хубавите неща в живота, напротив, нека ги споделяме, но трябва да се запознаем и с по тъмната страна на живота, защото реалността го изисква . Едно време живота е бил по спокоен, нямало е медии, хората не са си давали сметка, какво може да има по света, но сега живеем в силно информационен свят и искаме или не искаме научаваме много неща. И това по някакъв начин ни помага да оцеляваме.

  Това, че канибализма в Китай не е доказан от мен с факти и аргументи или, че дължината на човешките черва не оказва никакво значение за консумацията на месо не изключва, логическото мислене, че недохранването и високата популация в източно-азиатската държава може да доведе до хапването на чонешко месо и, че складирането на гниеща плът някъде из червата ни може да предизвика образуването на ракови клетки.

  Накрая ще кажа, че не бива да се подценява науката, защото вярата и бъдещето ни са в нея, колкото и да не е напреднала. Грешно и неправилно ще е да се затворим в черупките и да налагаме само собствения си мироглед, като не приемаме чуждите, защото си мислим, че чуждите са далеч от нашите и е изключено да носят нещо смислено и полезно. Духовната сфера в нашия живот също не бива да се подценява, трябва сериозно съмовъзпитавие и вътрешно израстване, защото както писах егото в много голяма степен съсипва индивида. Със силно его човек става все по настъпателен, подозрителен и невярващ и в стремежа си да се доказва на себе си и на околните спира да изслушва другите и така постепенно загубва способността да води диалог. Много важно е възпитанието на емоционалната интелгентност.

  Like

 6. 6 albinos март 15, 2008 в 12:57 pm

  https://avangardisco.wordpress.com/2007/12/06/%d0%9f%d1%80%d0%be%d0%b8%d0%b7%d1%85%d0%be%d0%b4-%d0%b8-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d1%86%d0%b8%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%91%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0/

  още нещо искам да кажа. Под този пост се наложи да трия само един коментар, които призоваваше циганите към смърт и нещо тем подобно. Има и друг неизтрит коментар:
  „Що си хабите клавиатурите ? Еби го в в мръсното племе !!!!!!“, но останалите не са негативни и с цензурни думи. Истината е, че и аз като всеки българин се дразня на някои неща на циганите и не мога да ги приема, но въпреки това съм на мнение, че едно нещо за да го игнорираш и осъждаш, трябва първо добре да го опзнаеш.

  Like


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
март 2008
П В С Ч П С Н
« Февр   Апр »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор. Photobucket Tyxo.bg counter Блогосфера
Wikipedia
Locations of visitors to this page Site Meter website counter

Blog Stats

 • 1,397,876 hits

ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
Advertisements

%d bloggers like this: