Zeitgeist – Духът на времето

zeitgeistedvd1.jpg

Този филм снощи го гледах онлайн и след това си го свалих, защото силно ме заинтригува. Разделен е на три тематични части:

Първата част е за религията – тук дава факти за съвпаденията в религиите и за вечния въпрос има ли бог и какво преставлява той. Представя писанията за него като най-голямата приказка измислена някога в света.

Християнството, заедно с другите системи от теистични, религиозни вярвания, е най-голямата фалшификация на ерата. То служи за отделянето ни от реалния свят, както и един от друг.То подкрепя сляпото подчинение на власта. „Религията никога няма да преобрази човечеството, защото религията е робство. „То намалява човешката отговорност с оправданието, че „Бог“ контролира всичко и на свой ред, всичките ужасни престъпления могат да бъдат оправдани в името на божественото опрощение. И най-важното, то дава власт на тези които знаят истината да използват мит, за да манипулират и контролират обществата. Религиозният мит е най-мощното средство, създадено някога и служи като психологическа почва, върху която могат да се развият и други митове. Митът е идея за това, което обстойно проверено е лъжа. В по-дълбок смисъл, в религиозен смисъл, митът служи за ориентир и украсява разказите на хората.

Тук до някъде съм съгласен. Съгласен съм с това, че религиите представят изкривени разкази за божествата и в тези разкази има голяма манипулация с цел подчинение на индивида. Не съм съгласен с това, че напълно се отрича възможността да има много по-висша от нас сила (разум), която да регулира вселената.

Втората част на филма представя голямата заблуда за атентатите на 11 Септември 2001 година. Тук се разкрива факта, че падането на небостъргачите е станал по нетипичен начин за инцидента. Рухването на кулите близнаци е станало както при рухването на сгради в които е имало взривни устройства. Освен това е имало и трета сграда – сграда №7 от Световния търговски център, която се срутва малко след като втората кула рухва.

Прилича на една от тези картини, при които умишлено се взривяват старите сгради. Всеки, който е наблюдавал планирано взривяване на сгради прекрасно знае, че ако имате намерение да го извършите, трябва да се взриви вътрешната конструкция на сградата, за да я разрушите. Начинът по който сградата се разруши беше резултат от нещо планирано. Не беше случайно, че първата кула просто се разпадна, а втората кула почти веднага се разпадна по същия начин. Сградите пропаднаха в прахта. Не намерихме бюро, не намерихме стол, не намерихме телефон, или компютър. Най-голямото парче от телефон, което намерих беше част от клавиатура – голямо колкото мобилен телефон. …сградите бяха умишлено разрушени с поставен от човешка ръка динамит. Беше като от детонатори, разположени в сградата…

Третата част на филма „Духът на времето“ представя паричната система в САЩ и глобалното ЗЛО, което управлява съвременния свят.

През 2005 г. е подписано споразумение между Канада, Мексико и САЩ.Това споразумение, необявено пред обществото, неприето от Конгреса, обединява Мексико, САЩ и Канада в една държава, заличавайки всички граници. Наречено е Северо Американски Съюз. Може би се питате защо никога не сте чували за това. Всъщност има само един репортер, в системата, който е чул за това и имал куража да работи над това.
Политиката на отворените граници на администрацията на Буш и решението да игнорира влизането в сила на имиграционните закони в тази страна е част от изпълнението на обширен план. Президентът Буш подписва формално споразумение, с което Съединените Щати престават да бъдат това което познаваме. И предприема тази стъпка без одобрението на Конгреса на САЩ, или народа на Съединените Щати. За тази сделка дори не сме чули. Малко хора са чули за тази сделка, на високи постове, или с интерес към инвеститорската класа. Но хората от работническата класа, политическите служители из цялата страна от малките общности до големите градове, те нищо не знаят за това.Това не е някакво търговско споразумение.Това е тотално премахване на суверенитета на тези държави, което завършва с напълно нова валута, наречена Амеро.

Мисля че главното към което трябва да се носочи вниманието на хората е Амерото.Това е нещо, за което все още никой не говори, но аз мисля, че ще има огромно въздействие върху живота на всеки в Канада, САЩ и Мексико. Амеро е предложен като бъдеща валута на Северо Американския Съюз който в момента се изгражда между Канада, САЩ и Мексико с цел създаване на общност без граници също като Европейския Съюз. Канадския долар, американския долар и мексиканското песо ще бъдат заместени от Амеро. Следвайки това споразумение, Американската Конституция става излишна. Мислите си, че такава ситуация би трябвало да бъде на първа страница на всеки от големите вестници. Но само докато не разберете, че хората които стоят зад тази крачка са същите, които стоят зад преобладаващите медии и че на вас не ви се казва нещо, което не трябва да знаете. Северо Американския Съюз има същата концепция като Европейския Съюз, Африканския Съюз а скоро и Азиатския Съюз. И същите хора стоят зад всичко това. И когато настъпи времето за това Северо Американския Съюз, Европейския Съюз Африканския Съюз и Азиатския Съюз ще се обединят, формирайки последния етап от плана на тези хора, за който те работят от 60 години – ЕДНО СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТВО. Световно правителство ще има, харесва ли ни, или не. Единственият въпрос е дали ще бъде постигнато насила или със съгласие. Сега светът е по-усъвършенстван и подготвен да бъде управляван от световно правителство.

Ерън Русо е филмов режисьор и бивш политик. От лявата му страна е Никълас Рокфелер, от известната с лошата си слава банкова династия Рокфелер. След продължително близко приятелство с Никълас Рокфелер Ерън разбира се прекъсва връзката, ужасен от това което научава за Рокфелер и неговите амбиции.
Един ден ми се обади Тери – една позната и ми каза: „Би ли искал да се запознаеш с един от Рокфелер?“ Аз казах: „Разбира се, с удоволствие!“ И станахме приятели. И с времето започна да ми споделя някои неща. И така една нощ ми каза: „Ерън, ще се случи нещо. И в резултат на него ще влезем в Афганистан, за да контролираме нефтопровода през Каспийско море, трябва да влезем в Ирак да контролираме петрола и да установим бази в Близкия Изток, после ще влезем във Венецуела и ще се опитаме да хванем онзи Чавес. „

Първите две неща бяха осъществени, но плана за Чавес не успяха да реализират. А сега гледаме как момчетата търсят из пещерите хора, които не могат да бъдат намерени. Той се подиграваше с факта, че се води война с тероризма, а в действителност неприятел не съществува. Говореше, че тази война с тероризма никога няма да бъде спечелена, защото е безкрайна и можеш непрекъснато да нарушаваш човешките права. Аз казах: „Как ще докажете на хората че войната е реална?“ Той каза: „Чрез медиите. Медиите могат да убеждават, че всичко е реалност. Знаеш, че просто трябва да се говори за това, да го повтаряш отново и отново и накрая хората започват да го вярват. “ Федералния Резерв е основан през 1913 г. с лъжа,  те сътвориха 9/11 с друга лъжа, заради 9/11 се води война с тероризма, а след това се напада Ирак, което е още една лъжа. А после идва ред на Иран. И винаги едно нещо води към друго, води към трето, към четвърто.. И тогава го попитах: „За какво правите това? Какъв е смисълът от това? Така наранявате хора… А той каза: „Какво ти пука за тези хора? Грижи се за себе си и за семейството си. “ И после му казах: „Каква е крайната цел на всичко това?“ Той каза: „Крайната цел е да поставим на всички хора чипове. Всеки в света ще има чип RFID. “ Тези чипове ще съдържат цялата информация за парите и всичко останало. И ако някой протестира за това което правим или да ни се противопостави, просто ще му изключим чипа.“ Ако това ви звучи прекалено странно, трябва да знаете че проследяващия чип RFID е вече във всеки нов американски паспорт. Накрая всеки ще бъде заключен в една контролирана монетарна мрежа, където всяко ваше действие ще бъде документирано. И ако преминете чертата, те биха могли да ви изключат чипа, защото дотогава, всеки детайл от живота на обществото ще се движи около взаимодействието на тези чипове.Най-невероятния аспект на всичко е: всички тези тоталитарни елементи
няма да бъдат наложени насила на хората, хората сами ще ги поискат…

Филмът е достъпен за свободен download или направо може да се гледа онлайн на сайта, както и в гугъл. Написах името му в арена и замунда и се оказа, че и там го има със субтитри.

27 Отговори на “Zeitgeist – Духът на времето”

  1. Така и не мога да разбера има ли смисъл да загубя два часа да го гледам тоя филм или да ги употребя за нещо по-смислено. Защо е трябвало и трите неща да се натъпчат на едно място 😉 Ако паричната система е зло, значи сгромолясалият се финансов център е добро? И християнството?

    Малко ми прилича на надъхана антиглобалистка приказка „от всичко по малко“

    Харесвам

  2. Да така е. Трябвало е да се разделят трите тематики на отделни части, иначе има линии в които малко си противоречат. Религиите колкото и да са манипулативни носят послания за любов, накрая на филма се заключава, че любовта и непрекъснатия контакт на човек с природата ще спасят човечеството от робството, което предстои да се направи мащабно. Втората и третата част ми бяха по-интересни.

    Харесвам

  3. Започва интересно, но след като се нагледах в първите 10-15 минути на елементарни манипулации с „астрономически“ агрументи, реших, че ми стига. Христос на кръста всъщност било алегория на Слънцето в Южен кръст. Моля?!? Тия луди ли са или нямат Google Earth да видят кое къде е на небето?
    Като се сблъска човек с такива „доказателства“, как да вярва на останалото?

    Харесвам

  4. хех, как пък ли няма да отделя два часа от живота си, та да гледам филм за световната конспирация…

    мога да ги употребя за нещо много по-полезно, като например да гледам как съхне боята…

    Харесвам

  5. След потресаващия ми разговор, с човек, който от много гледане на такива филми беше повярвал, че СПИН-а е конспирация, мисля че гледането на съхнеща боя е далеч, по-полезно занимание наистина. На тези неща трябва да се вярва само след сериозно проучване на научни (а НЕ псевдонаучни) факти. Защото иначе като видиш 1-2 верни неща и решиш, че всичко останало е истина….

    Почти offtopic: Чавес си е луд за връзване.

    Харесвам

  6. Ал, гледал ли си Matchpoint на Уди Алън – там се говори за липсата на Контрол на съдбата, тоест, липсата на каква да е манипулация… всичко е подвластно на случайността.
    Най-вероятно Разпването на Христос също!
    Много приятен за гледане и силно впечатляващ. 🙂

    Харесвам

  7. Чета коментари и не мога да повярвам на очите си !!! Тоя където твърди че това с астрономията не се връзва, направили си труда , да го провериш, за да се обедиш че наистина е така?!?! Нещо прекалено много съвпадения има не мислиш ли?!!? Истината си боли определено, щраусче!!! А това че във филма е изпъстрено с факти , случили се намиращи перфектно логическо обяснение ,май никои не го хваща. И вие сте станали Американци , за жалост !!!

    Харесвам

  8. Ole напълно те подкрепям. Беше ми любопитно и на мен какви са впечатленията на хората от филма. Найстина не мислех, че след като гледах филма мога да се разочаровам още повече от т. нар. Homo sapiens … но света ни изненадва всеки ден. Найстина много жалко… Слепци.. Ако наричате този филм промиване на мозъци ходете си гледайте Биг Брадър и не превключвайте канала , като почнат рекламите…

    Харесвам

  9. Fabo, направо не е истина, аз сега обръщам внимание че user- 3.14f, всъшност съветва да погледнем в google EARTH , за да видим звездите.!??!?!?!!??!?!!?!? Наистина ако ги търсиш там няма да намериш други звезди , освен на Американското знаме. Не осъзнавате ли че филма, просто прави освен всичко останало и чудесен паралел м/у Хитлер и Буш(пионките). Американците са промити отдавна, както са били и германците 1938-1939 година, и сега им трябва точно една искра, за да възпламени тая маса от превърнали се в роботи, хора. Живея в САЩ за последните 5 години, в Бостън в тяхната т.н. Академична столица и се плаша !!! Филма е неприятно ДОБЪР, въпроса е защо са го направили и ако тези, които стоят зад завесата са така могъщи , са го допуснали!!! Отговора е елементарен––благодарение на тези като вас , които са се изказали тук(„толкова остроумно“), те просто няма от какво да се притесняват !!!!!!!!!!!!! As SIMPLE as THAT !!!! Звучите ми то

    Харесвам

  10. точно както Американците тук 1:1 .

    Харесвам

  11. Чудя се дали утре американците няма да кажат, че български кораб е свалил някои Стелт самолет и започнат воийна с България за да могат да си построят бази в България, който да използват с/у „терористична“ Русия…. хаххх Най-интересната част от филма ми беше с образованието „Те не искат вие да сте образовани…те не искат вие да мислите…“ … Е явко на успяли, защото 90% от населението (не само на Америка, а и на мн др страни) не мисли, а останлите 10% са безсилни или поглавно убивани…. Къде е бил Исус през Първата Световна война ? А през Втората ? Вместо да му се молите да дойде все пак за Третата, защо просто не я прекратим… само трябва да си отворим очите за истината…. Звучи толкова просто, но и същевремнно толкова сложно 😦

    Харесвам

  12. Имах предвид „Предотвратим“ не „Прекратим“. Съжалявам за неточността.

    Харесвам

  13. Манипулации значи ? 3.14f Виждам, че имаш имунитет от манипулации… Ако и дядо Коледа го види това съм сигурен, че ще скочи от шейната… rofl

    Харесвам

  14. Съжалявам за острия „осъдителен“ тон, но наистина хора… ВИЕ СЛЕПИ ЛИ СТЕ БЕ ? МИСЛЕТЕ ! Longanlon гледай си как съхне боята…. Обаче ако не изсъхне ще си зададеш въпроса – „Защо са ми продали моторно масло вместо боя?“ … Аз пък ще задам въпроса – „Защо трябва да се стига до там?… Прочети етикета първо! “ хахаха Нищо лично…

    П.С. И съжалявам, че наспамих четири съобщения, а не го направих като едно ама не е лесно да си събереш мислите в 3 часа…

    Харесвам

  15. „П.С. И съжалявам, че наспамих четири съобщения, а не го направих като едно ама не е лесно да си събереш мислите в 3 часа…“

    Няма нищо fabo, мерси за коментарите 🙂

    Харесвам

  16. филма е чудесен и аз си загубих няколко пъти по 2 часа с него,но определено ще ми спести доста време за в бъдеще от спорене с идиоти и ходене на работа и т.н… хаах!

    Харесвам

  17. Много интересен филм ,препоръчвам го на всеки ,който има глава на раменете.А сега разбрах ,че тази година излиза и 2ра част на филма.

    Харесвам

  18. Няма да е зле, вместо да се превъзнасяте колко невероятни медийни „истини“ са ви предоставили наготово в поредното филмче и да чакате втора серия :)))) да вземете да обърнете внимание на мисловния си процес, защото отчитам, че такъв просто няма :)))

    Оlе, мило, кой плаща на един страхливец като тебе цели 5 години да стои в Америка ? За набедения американец не знам, но със сигурност на теб ти е промит мозъка, защотото каквито и причини да ми изтъкнеш за престоя си в омразната Америка, видно е, че някой друг ти дърпа конците…не е по твоя воля, а? И още дълго ще си стоиш там :))) Жалко, че нищо не си научил за тези 5 години … Още преди да стъпиш на американска земя са ти включили СД-то, като на всички българчета. Ха ха ха ….

    Да живее Америка !!!

    Харесвам

  19. За да твърдите, че сте Виждащи и разбиращи процесите които потичат, първото условие е да се запознаете със силите, които ги задвижват :))) Същност, непознаваща себе си, естеството си, силите, които действат в нея, чрез нея, не може да се произнася като Виждаща. Нито виждате, нито чувате, дори да ви се поднася наготово…

    Харесвам

  20. @ bohme не се прави на интересна, представих филма за да има дискусия, не казвам вярвайте има конспирация и тя е точно тази като във филма. Ако имаше ти мисловен процес нямаше да пишеш тези два коментара!

    Харесвам

  21. Лесно може да се проследи и твоя мисловен процес :))) След като искаш дискусия- имаш я. Аз съм част от нея-харесва ли ти или не. Мнооого лично си приел коментарите ми :))) Защо ли? Ако погледнеш в дълбочина, ще откриеш с изненада, че те никак не са насочени към теб :)))

    Харесвам

  22. Препоръчвам горешо на всички, които са гледали филма да прочетат и 1984 от Джородж Оруел, който още преди 60 години предвижда развоя на събитията и описва горчивата действителност, която ще настъпи ако хората зад завесата задвижат механизмите на масово потискане.

    Харесвам

  23. Знакомый стиль.

    Харесвам

  24. Не коментираите филма без да сте го гледали. Това е най-голямата глупост която може да направите след ако сте почнали да го гледате и не сте го доизгледали. Наистина има и грешни неща но вярните са 99%. Гледал съм страшно много филма и тоя е един от малкото в които виждам толкова много логика.
    А и между другото има и втора част вече. Ако първата ви е обаркала, то втората ще ви изясни всичко.

    Харесвам

  25. Sled kato prochetoh tuk tame , iskam da kaga:
    “ Ne gledayte filma i ne se poddavayte na antimaterialna psihoza !“
    Ne si zaslugava da se chete nishto ot tozi naludnicahv posting.
    God bless America !!!

    Харесвам

  26. това не е филм – това е истина. не трябва много за да усетите истината. най-после някой да каже истината за живота.

    Харесвам

  27. Много интересен филм вярно е това.Виждам,че сте хора с отворено съзнание.Гледайте и тези:Debtocracy,The shock doctrine 2009,The war on democracy.
    Намерил съм ги в замунда

    Харесвам

Вашият коментар