Неудобната истина

Хубава работа:Тук властва особен климатичен микс: парното е пуснато до край, а едновременно с това прозорците са широко отворени. Което означава, че се отоплява атмосферата. Странният безпорядък в клиниката в град Уфа в Урал си има основателни причини. “Парното не може да се регулира, помага само отвореният прозорец”, обяснява ръководителят на болницата. И се чуди защо това е странно за чуждестранните посетители: “Защо да се занимаваме с опазване на околната среда? Нали имаме достатъчно петрол и газ?” – това пише днес в статията си: „Еколозите в Русия ги мислят за луди“ – сайта e-vestnik. Хм, открихме един от главните виновници за глобалното затопляне – Русия. А ние умираме от смях от „факта“, че кравешките пръдни били най-опасният фактор за замърсяването водещо до затоплянето. Всъщност положителната страна от глобалното затопляне е, че диктува модата и тя става все по разкрепостена и секси:

*
Лъжливите факти и изказвания, че глобалното затопляне има целят:
1. Да всее страх сред хората, така че те да са готови да дадат време, пари и власт на учени-шарлатани и търсещи популярност на всяка цена политици. Страхът е най-лошият съветник, това е фундаментална истина, която изскача във всяка сфера на дейност на човека. Как и защо маси от милиони от хора се поддават на страх е въпрос, по който са написани томове.

2. Да се увеличи драстично размера и фокуса на държавните органи (и международните обединения) и да се пропагандира световен антикапитализъм.

3. Да се подтиснат развиващите се страни.
Неудобната истина:
– Ал Гор се опитваше да възкреси политическия си живот и си правеше пи ар с изказванията за глобалното затопляне .
– Милиарди долари от данъци и предвидени за други ресори средства се похабяват излишно всяка година в името на глобалното затопляне.
– Хората обичат да вярват в значителното, предизвикано от човека глобално затопляне, защото това ги кара да се чувстват значими, и интелектуално по-висши.

Всъщност глобално затопляне няма да има, много се спекулира в медиите с него. Група мошеници се обединяват около тази идея и принуждават управляващия и световен елит да вършат глупости.

Ето думите на директора на „Научно изследователския център за изследване на космоса в Орландо” Джон Касей, относно това какво ще е прогнозата за климата на земята в следващите години пред американската преса: „Днес ние се присъединяваме към заключенията на експертите от НАСА. Слънцето се променя драматично. На повърхноста му наблюдаваме процеси, които ще имат не просто историческо значение за Земята! Те ще са фатални за климата. Очаква ни нова ледникова ера – продължително и дълбоко изстудяване а планетата. Промяната е резултат от редуващи се климатичи епохи, сменящи се през хиляди години.” В момента потоците слънчево вещество, движещо се по повърхноста на светилото, се забавят, обясняват от НАСА. Това се случва в в конвективната зона, която се състои от масивно циркулираща нажежена плазма. При такова снижаване на скороста броят на слънчевите петна забележително намалява. Когато той мине границата под 50, неизбежен студ сковава планетата.

„Конвективният пояс се е забавил до рекордна степен. Нормално се движи с 1 м/с, поне така е било от края на 19 в. В последните години скороста му достига 0,75 м/с на север и 0,35м/с на юг. За съжаление новината се изгуби в информационната мъгла, а журналистите продължиха да предъвкват старата история за глобалното затопляне” Докато америкаските астрофизици провокират администрацията на Буш, на 3-ти януари 2008 руснаците произнасят същата присъда. „Слънцето ще ни позагрее още няколко години, а след това идва истиския студ. Последните данни получени от Хабибула Абдусаматов, шеф на „Лабораторията за за космически изследвания”към главната обсерватория в Пулково, показват, че Земята е преминала през своя по горещ период и съвсем скоро до 2012г. температурите и ще се снижават.”

На финала можем да си направим следните заключения:

– няма опасност от глобално затопляне – в историята на човечеството винаги е имало циклично затопляне (е, от милиарди години не е било толкова топло и не е имало толкова въглероден диоксид в атмосферата, но да не забравяме все пак, че земята диша и непрекъснато абсорбира вредния газ)

– сама ще се справи природата с измененията в климата (точно така сама и за това не бива да ни стряскат все повече образуващите се мощни урагани, размествания на основните океански течения, климатични аномалии и др., това е начина земята да си помогне)

– Америка е добра, голяма държава, която ще намали замърсяването, което причинява (въпреки, че е най-големият замърсител, тя ще отпусне много средства за екологично опазване на природата). Русия ще я последва.

– Антарктида няма да се стопи до 15-20 години (прогнозите са точно за толкова, науката и правителствата ще измислят начин да се справят с проблема след тези 15-20 години)

– всичко ще бъде наред….

* снимка Jumpcut

Advertisements

5 Responses to “Неудобната истина”


 1. 1 гор юни 9, 2008 в 1:41 pm

  Ал Гор се възползва от циклона в Мианма, за да изпрати своето апокалиптично послание. Природните катастрофи от последно време били знамение за края на света. Това виждане е с дълга традиция в християнството, а катастрофизмът вече заплашва да се превърне в самореализиращо се пророчество.

  Ето ви още за Ал Гор и глобалното затопляне http://e-vestnik.bg/3925

  Like

 2. 2 albinos юни 10, 2008 в 12:15 pm

  Ал Гор е хитър политик. На политици не бива да се вярва напълно. Винаги трябва да се вземат думите им под съмнение…

  Like

 3. 3 Val юни 10, 2008 в 3:07 pm

  Ал, супер снимка! 🙂

  Like

 4. 4 Daggerstab юни 10, 2008 в 3:47 pm

  След кратко разследване на „Джон Касей“ се оказа, че човека е по-зле и от Рангел Гюров… Така че внимавай на кого се позоваваш и кого наричаш „шарлатанин“…

  Like

 5. 5 albinos юни 10, 2008 в 8:41 pm

  Знаех, че и Ал Гор не е цвете за мирисане. Написах текста иронично 🙂

  Like


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
юни 2008
П В С Ч П С Н
« Май   Юли »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор. Photobucket Tyxo.bg counter Блогосфера
Wikipedia
Locations of visitors to this page Site Meter website counter

Blog Stats

 • 1,409,369 hits

ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
Advertisements

%d bloggers like this: