Животът след изчезване на хората

След 1 ден

Електроенергията спира. Възможно е някои електроцентрали да продължат да работят поради режима си на работа, но това ще трае няколко дни.

След 10 дни

Храната в хладилниците ще се развали. Домашните любимци ще започнат да измират. Най-застрашени от гибел са малките кучета. Плъховете масово ще влязат по домовете в търсене на храна. Тунелите ще се запълнят с вода.

След 6 месеца

Хищниците ще влязат в градовете и селата.

След 1 година

Растителността ще порасне много и ще разруши бетонените и асфалтови пътища и пътеки. Дивите животни ще заживеят в градовете и селата. Природните явления (бурите, пожарите, трусовете) ще започнат да разрушават малко по малко сътвореното от човешката ръка. Пожарите ще унищожат много дървесина, пепелта на която ще подхрани земята, заради съдържанието на азот и така растителността ще се увеличи още повече.

След 5 години

Всичко ще е в зеленина. Ще бъдат заличени всички пътища и ниски сгради. Бурната растителност ще превърне бившите, населени от много хора места, в гора.

След 20 години

Много сгради ще започнат да се сриват.

След 25 години

Водата е разрушила дигите и е наводнила много бивши крайбрежни градове. Лондон е изцяло наводнен, Амстердам е под водата. Оцелелите сгради биват обитавани от животни, най-вече птици. Популацията на хищниците се увеличава.

След 40 години

Каменните постройки се разрушават от солите които се натрупват по тях. Старите язовирни стени строени от пръст и камъни се сриват.

След 50 години

Стоманените съоръжения корозират. Мостовете строени със стомана поддават и се разрушават.

След 75 години

Автомобилите корозират и се разпадат.

След 100 години

Под атаката на микроорганизми и под влиянието на атмосферната среда се унищожават носителите които документират, че сме съществували – книги, видео и аудио касети, компактдискове и двд, фотографии.

След 150 години

Всички подземни тунели и галерии, строени от човека са наводнени и течението образувано в тях предизвиква срутване на повърхността над тях. Котките стават нещо като върха на хранителната верига. Тялото им се видоизменя в процеса на търсене на храна. Те ще могат да скачат от големи височини, реейки се във въздуха, благодарение на крайниците им, които при разгръщане ще наподобяват крилата на птица. Океаните и моретата ще гъмжат от всякакъв подводен живот. Подводните обитатели ще са толкова нагъсто, че ще ако имаше човек, които да плува, ще се сблъсква с тях непрекъснато и така плуването му щеше да бъде затруднено. Кучетата се връщат към начина на живот като на предците си – вълците.

След 200 години

Рухват всички високи архитектурни паметници като Айфеловата кула, рухват и небостъргачите.

След 500 години

Разрушават се сградите с армиран бетон, заради корозията в арматурата.

След 1000 години

Природата на планетата Земя се е възстановила напълно. Навсякъде има зеленина, следите от човешката цивилизация са заличени.

След 10 000 години

Единствения шанс да научат други извънземни цивилизации, че сме съществували е, да бъдат уловени нашите радио и телевизионни вълни, които пътуват в космоса с години. Животът на планетата ще процъфтява, но нещо трябва да осмисли и опише това процъфтяване. Дали, пък няма да започне от начало да се заражда разума и интелекта в съществата на земята…

Advertisements

7 Responses to “Животът след изчезване на хората”


 1. 1 longanlon юли 21, 2008 в 12:21 pm

  личи си, че американци са го измислили това…

  у нас, в България, много добре знаем, че пътища, оставени без поддръжка 1 година изобщо не се разрушават, нито дървета прорастват през тях. също много добре знаем, че сградите не се рушат за 20 години без ремонт – даже напротив, блокът на дядо ми в Плевен изглежда все така здрав, както през 1964 г. 🙂

  Like

 2. 2 longanlon юли 21, 2008 в 12:24 pm

  а, да – идеята, че някакво животно (котка) може да еволюира за 150 г. показва дълбоко неразбиране на еволюцията и, според мене, пълно малоумие 🙂

  Like

 3. 3 Цветелин Павлов юли 21, 2008 в 6:49 pm

  Някак много по-реално ми се струва някъде между 5-я и 10-я ден оствените без надзор ядрени реактори да се самовзривят, унищожавайки живота на цялта планета… За да няма шанс Земята да оцелее, някоя хамериканска програма за противоядрена или противоракетна защита ще реши, че взривоте в центрлите са нападение над САЩ и по алгоритъма – „нйет САЩ, нйет world“ ще фръкнат едни ракети насам-натам… При всичката тая радиация – да, на котките може и да им поникнат крила…. 🙂

  Like

 4. 4 albinos юли 21, 2008 в 11:07 pm

  Американци… какво да ги правиш 😉 🙂

  Like

 5. 5 kmrd юли 22, 2008 в 9:57 am

  прочетох до там, дето котките стават върха на хранителната верига и останах много доволен!
  чудесен постинг

  Like

 6. 6 albinos юли 22, 2008 в 11:52 am

  Мерси, ти да не би да харесваш много котките 🙂

  Like

 7. 7 Роси март 30, 2009 в 6:40 pm

  да бе да…американци..та кой нормален 4ожек е 4ужал котка да еволюира в птица да бе…друг път.но инак 6те бъде ужасно ако се слу4и

  Like


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s
ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
юли 2008
П В С Ч П С Н
« Юни   Авг »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор. Photobucket Tyxo.bg counter Блогосфера
Wikipedia
Locations of visitors to this page Site Meter website counter

Blog Stats

 • 1,409,369 hits

ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
Advertisements

%d bloggers like this: