Пилешко гюведже със сметанов сос

Рядко пиша за ресторанти, бирарии или механи в София с лошо обслужване, защото някак си не съм дребнав, пък и забравям за някоя или друга грешка на сервитьорите. Случва се. Обслужването което получихме една вечер наскоро, определено ме подразни и ми направи лошо впечатление.

Наскоро отседнахме в едно малко и закътано заведение за хранене и много се разочаровахме от обслужването. Повече решихме да не ходим в „Чушката“. Попаднахме на келнер (не сервитьор, ами истински келнер, досущ като от соц. времето, със черен панталон, хавлиени бели чорапи и бяла риза), които с кисела физиономия ни посрещна и ни даде менюта. В откритата част на заведението нямаше много хора. След като поръчахме основни ястия, пиене и предястие, аз исках да си избера и някаква лека салата. По едно време обслужващия ни господин каза, че каквото сме имали да поръчваме да го поръчваме сега, понеже имало страшно много поръчки и нямало да ни бъдат изпълнени, ако не решим веднага какво искаме. Върнах му обратно менюто и се учудих как може да има толкова много поръчки, като в закритата част на „Чушката“ имаше малко хора, на откритата също. По едно време викам отново келнера и го питам: господине това за поръчките само за ястията ли важи, защото искам само да си избера салата, за която не би трябвало да отнеме кой знае какво време. Келнера ми подава отново менюто и застава до мен в очакване да му кажа коя салата съм избрал. В бързината избирам една и му връщам менюто.

По-късно чичкото отново прави лошо впечатление. Взима на една от дамите съда с недояденото ястие и тръгва да го прибира. Казах й да го викне и да си го поиска обратно. Келнера го върна без да се извини и продължи да обикаля около масите. Беше вече 22:10, а заведението беше обявено, че работи до 23:00. Тогава реших да поръчам още една бира. Обслужващия ни господин каза, че последните поръчки били до десет часа и нямало как да станат след това. Последните поръчки може да са за ястия, но защо те да са за питиета се учудвам аз. Егати и заведението, егати и сервитьора. Яденето беше вкусно, само където порциите не отговаряха на грамажа обявен в менютата. Хапнах пилешко гюведже със сметанов сос. За тази вкусотия знам една много лесна рецепта. Може да се каже, че на този тип рецепти може да се лепне етикет: бързо, лесно, вкусно. Тази не е претенциозна и откъм продукти.

Продукти:

Пилешко месо – 500 гр
Сметана – 0,5 кофички
Пушено сирене – 200 гр
Копър – 0,5 връзки
Черен пипер
Сол

Приготвяне:

Месото се нарязва на дребни хапки.
Размесва се със сметаната и нарязаното на кубчета пушено сирене.
Прибавят се подправките и сместа се разпределя в гювечетата.
Пече се в умерена фурна.
Преди сервиране се поръсва със ситно нарязания копър.

Приятен апетит!

Advertisements

0 Responses to “Пилешко гюведже със сметанов сос”



  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s




ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
август 2008
П В С Ч П С Н
« Юли   Септ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор. Photobucket Tyxo.bg counter Блогосфера
Wikipedia
Locations of visitors to this page Site Meter website counter

Blog Stats

  • 1,338,121 hits

ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!

%d bloggers like this: