Абсент vs. Hôtel Costes vol.11

Най-накрая го открих. От както излезе на пазара албума на Нина Николина и Калин Вельов „Абсент“ се изкупи като топъл хляб и изчезна по музикалните магазини. Къде ли не го търсих не можах да го намеря, докато онзи ден не се сетих каде може да е останала някоя бройка. Дори в момента не се знае кога ще се появи пак. Продавачите цъкат с език и казват, че за сега нямало да получат нови бройки въпреки големият интерес към диска. „Абсент“ съдържа 12 парчета, две от които ремикси – новата версия на стариградската песен „Целувката на Ана“ и ремикс на песента „Как се случва любовта“. Основният стил на албума е много приятно слънчево латино. В допълнение може да разширим дефиницията и да кажа, че тук се открива съвременния много актуален жанр чил аут, включващ новата боса нова или любимото ми бразилелектро. В „Абсент“ участват известните музиканти: Дани Милев, Цветан Недялков, Мишо Йосифов. В заключение мога да кажа, че „Абсент“ е високо качествен продукт на българското изкуството. За него не беше нужна шумна реклама за да се изчерпи по магазините, нито пък беше необходимо да става „бутиков“ продукт за да направи продукта „по-специален“. За него може спокойно да се дадат не 15, ами и 30 лв.

История: Стефан Помпуняк започва този проект през 1997г., когато Жан-Луи Костес му поръчва да миксира музиката, звучаща в пространството на ресторанта на хотела му. Инспириран от духа на същинския хотел, където барока съжителства приятелски с авангардни интериорни решения, той подрежда музикални линии, в които меки приглушени звуци се смесват с електроника. Така Стефан Помпуняк решава, че иска да запечата в луксозна опаковка музикалната атмосфера на това митично място. Посетителите на мястото започват все по-често да задават въпроса дали не биха могли да получат музиката на диск и така всъщност съвсем естествено се ражда идеята за серията от компилации, носещи името Hotel Costes. И тази първа компилация, запечатала един сет на Стефан Помпуняк в емблематичния хотел, се превръща в безспорен хит, в референт за всички други такива издания. Днес вече имаме девет части плюс най-доброто от тях в отделно издание. Чрез тях вече над 2 милиона души са направили своята мислена разходка до Париж и са се потопили в атмосферата на хотел Costes, омагьосани от музикалните приказки на Стефан Помпуняк.

11 част на серията компилации „Хотел Костес“ излезе официално на 23 септември. 17 парчета са много приятни за релакс. Има голямо разнообразие на звуци и гласове от различни точки на света. В интернационалния, чил аут саунд пътуваме до Италия, Франция, Бразилия, Испания, Индия и други страни. Сред стиловете на парчетата в албума откриваме трип хоп, груув, малко джази, но да обърна внимание, че тази компилация се отличава от останалите с факта, че тук са вкарани повече акустични инструменти. Стефан Помпуняк и този път се е погрижил и е пренесъл атмосферата на парижкия хотел в цели 70 минути, за които гарантирам, ще останете доволни. Диска можете да си го поръчате за 26 евро от официалния сайт на хотел Костес или както направих аз – да си свалите легално парчетата от Амазон за $0.99, за всяко едно от тях.

Advertisements

ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
октомври 2008
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор. Photobucket Tyxo.bg counter Блогосфера
Wikipedia
Locations of visitors to this page Site Meter website counter

Blog Stats

  • 1,409,052 hits

ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
Advertisements

%d bloggers like this: