Melissa P.

Melissa P. (2005)
Държава : Италия, Испания, САЩ

Целувка и грубо проникване…Харесвам вкуса на спермата…Свирка и проникване…
За първи път отзад…Сладникав вкус…Не искам да ставам като майка си.
„Духах“ и на петимата…Силна възбуда, слаби оценки – като истинска курва. Много болка.
Отивам при мъжа от чата. Сто пъти прокарах четката през косата си.
Не помогна. Мъката и болката ми не си отидоха. Какво от това?
Не искам да забравям. Никой няма да ме накара да се срамувам от себе си.
В устата си усещам вкусовете на петима мъже. 5 различни аромата.
Ти какъв си на вкус?

Това са мислите и думите на 16 годишната Мелиса. Тя  както всяко момиче на тази възраст търси истинската любов и романтика. Но както знаем в реалността нещата не стоят така, както ги искаме. С истинските чувства на момичето, нейния обект на привличане се подиграва и я отхвърля два пъти. Освен, че страда по момчето в което е влюбена, Мелиса страда от липсата на разбирателство и внимание в нейното семейството. Нейните родители са разведени и единствения й близък човек до нея е баба й (Джералдин Чаплин). Изведнъж във водовъртежа на живота Мелиса се впуска в рисковани сексуални връзки и чрез тях открива, че й доставя удоволствие да прелъстява и да се отдава физически на насладата от секс с един или повече партньори. Когато загубва баба си, а майка й в същото време прочита тайният й дневник, настъпва обрат на нещата и момичето започва да преосмисля живота си. Финалът е хубав. Мелиса открива истинската любов, която е била през цялото време до нея и започва сама да взима решения в живота си. Един много поучителен филм както за тийнейджъри, така и за родители. Той е базиран на сензационния италиански еротичен бестселър „100 сресвания преди сън” на  Мелиса П. (Мелиса Панарело), който е наричан от критиците “вулгарен”, “носталгичен”, “завладяващ”…

Ето още инфо за самата книга:

“Искам любов, дневнико! Искам да усетя как сърцето ми се разтапя и как ледът, който ме сковава, се разпуква и потъва в реката на страстта и красотата.”

Никой в Италия не може да повярва, че книгата “100 сресвания преди сън” е дело на 17-годишна ученичка. Гадаят кой се крие зад Мелиса П. – но не допускат, че дневникът, завладял широки читателски кръгове, действително е резултат на ученическо изливане на душата върху хартия. И че искреността и убедителността на това писане, не е постигната с мъчително писателско усилие, а с тийнейджърски замах и безскрупулно взиране в себе си.“Не ме наричайте Лолита,”, призовава Мелиса Панарело, напуснала анонимността, за да убеди хилядите си читатели, че е реална личност, че е автор на бестселър, шокирал собствената й майка, а и хиляди други майки с разюзданите сексуални приключения на момиче, дръзнало да прекрачи смело в мъжките фантазии… В тайния живот на Мелиса, “воден с хладнокръвието на жена, която мами съпруга си” /както самата тя споделя/ има крайности, които скандализират, смайват, но са реални. Нищо, че малкото сицилианско градче, в което Мелиса много интензивно трупа сексуални преживявания, не подозира, че можеш да бъдеш с петима на 16-я си рожден ден или пък какво се случва по време на уроците по математика…В Италия са продадени 900 000 екземпляра от дневника на Мелиса Панарело, а това за 57-милионна Италия наистина е феномен!Но не само в Италия, а и по цял свят книгата се доказа като бестселър!

Критиката е разнообразна, разбира се – определят книгата от вулгарна, до носталгична… Всъщност Мелиса въстава срещу нормата и лицемерието, а предизвикателството да откриеш себе си дори и в горчивината и болката са една от причините за успеха на дневника, предизвикал толкова бурни реакции. Майка й, отвратена от ръкописа й, заявява, че трябва да бъде изхвърлен на боклука – над 30 издателства отхвърлят идеята да публикуват книгата, но в крайна сметка смелостта на Fazi editorre бива възнаградена. В тази книга главната героиня преброжда тъмното, за да проумее любовта. Този смайващ опит е един от много пътища към тази цел. Наистина мъчително достигане до катарзиса. Мелиса го достига без угризения и срам. Тя заявява “Безсмислено е да осъждам миналото си”. Малцина са способни на тази свобода.

AdvertisementsЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
октомври 2008
П В С Ч П С Н
« Септ   Ноем »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор. Photobucket Tyxo.bg counter Блогосфера
Wikipedia
Locations of visitors to this page Site Meter website counter

Blog Stats

  • 1,409,370 hits

ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
Advertisements

%d bloggers like this: