Дайте да се изясним!

Едвам днес осъзнах, че е пламнал голям верижен пожар в блогосферата и останах много разочарован, понеже някои са изопачили някои мои думи. Уважаеми колеги блогъри Не мразя и нямам нищо против, пак повтарям уважавания от мен блогър Еленко Еленков. Какво да имам против него. За какво? Напротив много се възхищавам от него заради креативността му. Аз и Еленко нямаме допирни точки в съдържанието на блоговете си и нямам за какво да се дразня от неговите постове. Определено проблема се корени в един мои коментари в блога на Вокси, които се отнасяха за съвсем друг човек:

„аман от псевдо „бутикови“ графомани, които се правят на интересни и не осъзнават колко са зле 😉

и

„Един блогър към когото нямам нищо лично е помислил, че коментара ми е насочен към него и ми прати мейл. Всъщност коментара ми е за един друг човек, които прекалено се взима насериозно и се има за много велик. Даже и вокси се дразни от него. Сетете се сами.“

Наблегнах на думата „бутиков“ защото имах впредвид писателя Тихомир Димитров , които определя книгите си като бутикови и не ги продава по магазините, ами чрез поръчка. Него имах в предвид! Той прекалено много се взема на сериозно и аз това съм му го казвал не в един коментар. Ако сте забелязали тогава когато сте се съмнявали кой съм имал в предвид, можело е да погледнете в Блогрола! С Тишо си бяхме обменили приятелски линкове един към друг към блоговете си. Когато се подразних от няколко негови поста махнах връзката към неговия блог, което означаваше, че го чета но не съм близък с неговите идеи и мисли.

Тези два горни коментара ги написах защото за пореден път прочетох как в писателския блог на Тишо, той ми дава съвети как да живея и иронично ме критикува. Съжалявам, че не на време не се изясних за кого става на въпрос.

Видях кои какво мисли за мен, но не е така как си ме представяте. Не се познавам лично с никой от вас. С едни съм си писал по кюто и скайп (за които нямам време и въобще не ги ползвам) и по пощата. Не целя да се правя на най-умен, просто преди да вляза в блогосферата исках статиите и материалите, които пишех да са на високо ниво. Поставих си за цел да си вдигна високо стила на писане в блог от предишният. Даже този взе да става нещо от рода на медия и за това преминах на по лични постове (със снимки на котки) и разни други, защото смятам, че блога освен, че е медия, трябва да носи отпечатък от автора си. Не се стремя да влагам каквито и да било съобщения или скрит замисъл. Просто последните постове така ми дойдоха в акъла и така ги написах. Определено това се случи в най-неподходящо време, нямайки впредвид какво се е случвало в мислите на повечето от вас. Получих един урок, много важен и това е, че не се изяснявам на места конкретно. Не, че ви подценявам нещо, но време е да взема действително да изписвам нещата по ясно и точно. Може би тази нелепа ситуация е трябвало да се случи, за да не се задържа напрежението под формата на негативна енергия в част от блогърите срещу мен.

Животът ми реално никак не е розов, имам много проблеми на главата си, но се зарекох в този блог да се оплаквам и да не мрънкам за щяло или нещяло. Имало е моменти когато съм се чувствал зле и една от утеха съм си намирал тук, като съм написвал нещо положително, но нали казват по интернет щастието не се предавало. Не искам в постовете да обиждам, не желая да псувам, искам стила да е стегнат, приличен и представителен, макар и с риск на места да е сухарски. Обичам да пиша и да опознавам света около себе си. Радвам се, че чрез блоговете човек най-вече може да се изяви и може да бъде истински.

Все пак не съм извънземно, човек съм и имам правото (в случая с тези два коментара), да реагирам с мнението си, ако някой ме дразни. Само не разбрах защо толкова злоба имаше срещу мен. Някои толкова вложиха енергия, че искаха да ме изравнят с земята и да ме очернят повече от самия дявол. Доброто е, че разбрах кой какво има против мен. Това не го разбрах, тогава когато ви питах (когато бях на море), въпреки, че тогава исках да прочета ви мнението за блога ми и исках да разбера кой ме чете, и кой какво не харесва в него (и евентуално в мен). Е сега го разбрах, макар по този много нелеп начин. Не се срамувам. Нищо лошо не съм направил, просто имаше много голям дефектен и грешен шум по канала. Виновниците за него кои са, преценете вие. Може би ми е голям минус, че не контактувам с блогъри по скайп или кю-то. Моля ви, нека които го дразня с нещо или се чувства засегнат (както направи Велян Стайков) да ми пише по мейла за да се изясним. Не сме в детската градина да си правим засади и да се обиждаме.

За последно, не се правя на много умен, просто единственото ми желание е да се усъвършенствам в писането и изказването на мисли. Това което ми идва като идея и съдържание го получавам от някъде горе (космос ли е, извънземни ли са, господ ли е не знам. получавам творчески заряд и това е. трябва някъде да го изразходвам). Просто се опитвам да му придам подходяща форма. Все пак искам някои ден когато помъдрея и намеря достатъчно време да напиша книга и да не се излагам като голям малоумник (както Юда ме обиди).

Опитах се да се социализирам в блогосферата като добавих нови блогове в които оставих коментари, без да влагам нищо. Целта на няколко човека беше да ги представят грешно на други и публично да ме злепоставят. Успяха. Но много жалко за тях, защото сега те убиха последната възможност да се запознаем лично и реално да преценят какъв човек съм.

Все пак сега тук искам да разбера има ли някой нещо лично против мен и какво е то. Някой (освен вече разбрахте Тишо на когото му се извинявам, че реагирах по такъв лош начин, действително не смятам, че е графоман. просто имам различен вкус за избор на четиво) засегнал ли съм го по някакъв начин и с какво. Имат предимство тези които изляха най-силно злобата и подигравките си към мен.

Ако имам нещо да допълня ще го направя по късно. Това е за сега.

21 Отговори на “Дайте да се изясним!”

  1. В блогосферата на моменти протичат искри, заражда се гняв, а това е адски смущаващо, защото като се видим на живо се оказва, че сме просто една малка групичка хора, които мислят самостоятелно и имат желанието да споделят. И чак такива изроди не съм видял, каквито ми се стурват понякога коментиращите :). Тъпото е, че в моменти на слабост се поддаваме на вербалната агресия. Аз лично съм писал много неща, в които вече не вярвам, обаче те така ще си седят – черно на бяло, докато не реша да натисна копчето с голямо „D“ …
    Хубавото е, че човек с времето се учи и поумнява, а това значи, че започва да се приема още по-насериозно. И себе си. И живота си. И истинските неща в него. А не мнението на никнеймове, с които никога не е пил бира. Всъщност, мнението на човек, с когото никога не съм бил бира, винаги е клоняло към нула за мен. Риъл лайв къмс фърст :).
    Но този ти пост ме изкефи, защото показва някакво израстване. Да приемаш себе си на сериозно и да приемаш блога (книгата) си насериозно са две различни неща. Първото е задължително в първо лице, единствено число, второто е препоръчително в трето лице, множествено число. При мен нещата, някак, се връзват. Пожелавам същото и на теб! Peace.

    Харесвам

  2. Тишо, в момента е на път да се зароди всенародно движение Fuck Tisho, ахахахаха.
    И досадник 🙂

    Харесвам

  3. боже, как може да се задявате за глупости? тоя бил казал това, оня се обидил от онова… чудя ви се

    специално за Тишо, най-малко неговото име изниква в ума ми, като говориш за бутиков графоман. в блога на вокси написах за Еленко, че гузен негонен бяга, ама и за него не си мисля това – най-малкото, щото нито е бутиков (четен е), нито е графоман (набляга на снимки).

    изобщо… що се занимаваш с такива глупости? пиши си и да не ти дреме 🙂

    Харесвам

  4. „Дайте да се изясним!“ – ами хайде, и аз това исках. Все още не ми е ясно по какви усмотрения ме намеси в предишния си пост. И все още държа на извинението ти – когато разбереш, че нещо си се объркал.
    Не съм толкова широко скроен и няма да толерирам бигбрадърски интрити и публично клепане по мой адрес.

    Харесвам

  5. Мда… а после се чудим на Коритаров и Кеворкян…

    Харесвам

  6. интригантството е в основата на нещото, което скоро ще е известно на всички под клеймото блогосферския либерализъм ТМ.
    ако не бяха заверите и интригите, кой би погледнал блога на тишо или на мазния тюфлек лонганлон? да не говорим за разните там енеи и кви бяха още.

    Харесвам

  7. rahenna, например аз чета всички изброени без да съм ги виждала наживо. И честно много малко ми пука кой е мазен тюфлек и кой не е, но пък да наречеш точно Лонг по този начин!?

    Харесвам

  8. да речем, че съм гледала на този непознат като на един напълно нормален непознат до момента в който започнах да откривам в блогосферата негови коментари за себе си… цитирам по памет: „недоебана лелка“, „неразбран гений“.
    естествено, той не е трол. той е един разбран и доебан гений.
    докато Райна Маркова си пише книгите и си живее офлайн живота, той си седи на яйцата в офиса и дава оценки.

    Харесвам

  9. сх не се прави, че ни си ни лук ял, ни лук мирисал. оптиваш се да ме скараш с други блогъри и публично да ме оплюеш. това, че се опита ме обидиш в блога на марфа (с това за точките от МЕНСА) беше прекалено. щом в твоите очи съм малаумен и подъл идиот нека съм такъв, но не толерирам интриганството и лицемерието. каква е твоята истина с какво ще се оправдаеш?

    Харесвам

  10. Не съм ял лук, повярвай. А ти можеше да ми отговориш на мейла, лично. Не да провокираш публичен цирк и сеир.

    Няма какво да ти се оправдавам – не аз отговарям за твоите погрешни интерпретации и емоционални изблици. Но все пак ще ти обясня, за да не се излагаш по такъв начин и за в бъдеще. Защото ми се иска да вярвам, че „човек се учи от грешките си“.

    Твърдението, че се опитвам да те скарам с някого е абсурдно. Аз те не познавам, нямам никакво отношение към теб и е доста наивно да смяташ, че се занимавам с твоята личност, скарването ти с някакви трети лица и т.н… OMG WTF?!, дет се вика. Няма защо да го правя, нямам време да го правя, няма как да го правя… как да ти обясня? Дори имах някакво положително мнение за теб от нещата, които си писал.

    В темата на Марфа съм си изказал принципното и обективно мнение. То няма абсолютно нищо общо с теб и абсолютно нищо лично към който и да било. Каква е тази параноя? Как успя сам да се намърдаш в уравнението? Дори не знаех, че имаш нещо общо с Менса и тестове за интелигентност (и още не го знам – подразбрах го от думите ти). Не само, че не бях вложил нищо персонално към теб, ами и никой от четящите не го е възприел по този начин. Гарантирам ти, че си единствения, който така е интерпретирал и изкривил думите ми.

    Никога не е късно човек да поправи грешките си. Все още можеш да сложиш край на цирка и да поднесеш извиненията си. Имаш шанса да приключиш нещата с доблест.

    Харесвам

  11. Както и ти можеше да ми пишеш на мейла лично за много неща, които те дразнят и не одобряваш. Да ама не го стори нали. Нито веднъж не получих мейл с нещо написано от теб за нещо което съм сгрешил спрямо теб. Виж какво не си ти единствен от цялата работа знам, че има и други покрай теб. Пишеше ми се за виртуален приятел, но ми подля(хте) вода колективно нали. Кажи ми кой беше инициатора на кампанията ви срещу мен и аз, ако преценя, че си искрен ще ти се извиня публично. Не съм убеден, че си чист и невинен, не го отнасяй заради други хора. Имай и ти доблест, всички разбраха, че и ти имаш пръст в цялата тази работа. Кажи ми в действителност какво се случи.

    Харесвам

  12. Още преди 2 дни ти писах мейл с искане за обяснение. Провери си пощата и спам-филтрите.

    Не съм ти се писал за никакъв. Ти не си ми виртуален приятел. Ти не си ми никакъв. Защото не те познавам. Никога не съм говорил с теб. Не искам нищо от теб (освен извинение) и нямам никаква работа с теб.
    Пускал си коментари в моя блог, навярно и аз имам няколко в твоя, бях поставил линк към теб и те четях от време на време. Както правя с много хора. Други допирни точки с теб нямам.

    Не вярвам да има „кампания“ срещу теб. Ти не си никакъв. За да не прозвучи като обида ще допълня – и аз не съм никакъв, никой от нас не е. За кампании и конспирации срещу теб ще говориш, когато станеш президент или поп-певец. Иначе е смешно.

    Повече няма да коментирам. За себе си изясних нещата. Твоите проблеми оставям на теб. Не знам какво ти се е случило и какво си претърпял, но подобна параноя и възприятия са опасни. Успех ти желая.

    Харесвам

  13. Ако си толкова чист и невинен опитай да си изчистиш името сам. Разочарован съм от теб и пак повтарям не смятам, че имаше добри намерения в блогосферата спрямо мен. Ако искаш можем да направим едно допитване публично дали трябва да ти се извиня. Като не съм никакъв, защо толкова държиш на извинение. Щом повечето хора те обичат и подкрепят, защо е нужно моето извинение. Напротив ти би трябвало да ми се извиниеш.

    Харесвам

  14. rahenna, факт е, че не те долюбвам, но ми е чудно къде точно, според тебе, съм написал изразите, които споменаваш… щото не бих ги използвал за никого

    просто дай линк

    Харесвам

  15. Здрасти, предварително се извинявам за дългия коментар, ама поне открито си признавам, че съм графоман и се надявам да не ти досадя много с наставниченето си.

    Аз по принцип откривам нови блогове чрез коментари на техните автори из блог-пространството или чрез линкове от други блогове. Тук за първи път попаднах през линк от Графът и като цяло бях съгласна със статията, но не коментирах, защото в нея ставаше въпрос именно за съществуването на блоговете и какво бил казал Еленко. Избягвам вече да коментирам такива статии и постове, защото те нахъсват у мен негативни емоции и настроения.

    Виждам, че търсиш feedback и затова си позволявам да давам такъв. Значи простичкият принцип е, че когато в блога си ти се занимаваш с други хора, тогава и други хора в своите блогове се занимават с теб. As simple as that. И мен има хора, които ме дразнят, но тогава или им го казвам в техния блог, или си премълчавам, защото тези същите хора пък има моменти, в които пишат много качествени и ценни неща. Всички сме така – на моменти и не би трябвало от един кофти момент да си правим генерален извод за човека, съответния блогър.

    Просто трябва да ни мине, защото зависи и от нашето лично отношение. При мен обикновено такива дразги и спорове няма. Имаше една голяма драма, която се получи именно в резултат на това, че коментирах чужд човек в блога си и беше много тъпо. Избягвам да го правя от тогава, колкото и да ме дразнят.

    Аз не харесвам някои популярни блогъри, те мен очевидно също не ме харесват. Но това не ми пречи, защото не искам всички да ме харесват, а само тези, с които се получава ценен диалог. Един-два пъти срещнах името си по други места, някои коментираха анонимно – което е абсурдно, а други – използваха някакви мои изречения, за да намерят повод да излеят злобата си, която очевидно много ги трови в момента. Дори специално написах един пост, като подсещанка за себе си, че не трябва да се занимавам с такива неща, защото е излишно хабене на енергия и емоции.

    Защо го правиш и ти? Когато реагираш на нечии писания, се поставяш на същата плоскост с техния автор, макар и бидейки на другия й край.
    Ако си поставиш за цел да бъдеш над тези неща, ще я постигнеш. Просто се иска тренинг.

    Между блогърите няма близост сега. Имаше в началото, но сега – не или поне измежду малко хора.

    Харесвам

  16. „по интернет щастието не се предавало“ – хехехе, харесва ми:))

    Малееее… Аз вече четох постовете ти относно цялата случка през рийдъра (даже не очаквах да се разрази така); обаче сега изчетох и коментарите (отзад-напред; понякога помага, то е като да гледаш наобратно изригването на вулкан). Да ти кажа, мойто мнение най съвпада с това на Таня преди мен. Блогосферата се прави от хора и съответно нищо човешко не й е чуждо – няма как да е. Ще има и интриги, и обърквания, и чиста и проста злоба. Въпросът е в първите да не участваш, вторите да се опиташ да обясниш, а на третото да не обръщаш внимание. Не съм чела коментарите за теб, за които говориш, а и нямам желание. Аз те харесвам и те чета, оттам нататък не завися от ничие мнение за теб – това ми е принцип, да уважавам най-вече собственото си мнение, а останалите да отбелязвам само когато са ценни. Така че, не се занимавай вече нито тоя път, нито евентуален друг; онези, които те харесват наистина, няма да са подвластни на чужди виждания; а които пък те харесват само до първия дъжд, по-добре да се отделят по-рано. Като в живота – нали ти казвам:)). Хайде, със здраве, и весели празници!!

    Харесвам

  17. Благодаря ти за мнението, което изразяваш тук в „най-грешното място“, списвано от врага на народа. за ровенето по компа познава се и в най-малкия, дори грешно интерпретиран детайл, дори и без него… както и да е. Желая ти и на теб много весели празници, късмет и здраве!!!

    Харесвам

  18. Благодаря за пожеланията; а иначе бих те помолила да ми обясниш мъничко по-ясно (като за недотам разбиращи) за ровенето в компа, ако имаш време и желание (може и на мейл, за да не спамваме тук, макар че може пък да е полезно и за друг читател). Какво значи в случая „грешно интерпретиран детайл“?

    Харесвам

  19. Извода до който достигнах е, че бях жертва на лично отмъщение от страна на бивши приятели с които се разделих + други недоброжелателни лица към мен. Това беше най-мащабната медийна и блогова анти кампания срещу мен. Имената на лицата няма да ги изписвам, все пак останало ми е достойнство и уважение към личното неприкосновение. “грешно интерпретиран детайл” по скоро много грешно интерпретирани детайли. Най-важния от тях е, че може би планирам да напиша неща, които ще злепоставят определени лица, фирми и медии, а това не е така. В този блог се опитвам да слагам позитивни неща, не да разследвам или правя анти кампании срещу някого!

    Харесвам

  20. Някакси не можах да намеря къде бях оставила тоя коментар и затова чак сега.
    Личното отмъщение е 1 от най-свирепите неща на тоя свят, слава богу, в нета няма изразните средства, които има „наяве“. Е, пак е гадно. Но не се вдвавай. „Прави, каквото трябва, пък да става каквото ще“ – ако вярваш в онова, което правиш, значи имаш и силата да се защитиш. Всичко най!!

    Харесвам

  21. Въпреки всичко не тая някаква злоба или желание за мъст. Пожелавам на всички които се опитват да ми навредят огромно щастие за да са заети с него и да не мислят как да направят на другиго нещастие 🙂

    Харесвам

Вашият коментар