Личност на деня: Лили Иванова

lili2

Тази рубрика в блога, от известно време съм я занемарил и ето сега имам конкретен повод да я продължа с поредната личност, за мен на деня. В събота гледах на запис концерта на Лили Иванова, които беше излъчен на бъдни вечер по btv. Качеството на записа не беше добро – картината със звука се разминаваха, но важна беше музиката! Не съм голям почитател на примата на българската естрада, но една част от песните ми харесват, други ми напомнят на моето детство. Концерта на Лили по националния тв канал за съжаление не беше целият (които е бил три часа на живо ), но за пореден път се убедих в големия, безспорен талант на тази жена. За нея се измислят много вицове на които се смеем. Някои твърдят, че е със сприхав характер и е много капризна, други се възмущават от това, че няма мярка и се прави на тийнейджърка със сценичното си облекло, трети казват, че е стисната и надменна, но въпреки всички приказки изговорени за нея, Лили Иванова има огромен принос в българската музика. Тя е емблематична личност на България и се нарежда до имена, прославили страната ни, едно от тях е Христо Стоичков. Примата на българската естрада достига с песните си до сърцата на много хора от всякаква възраст и им пълни очите със сълзи, както видях на записа на концерта. Тя пълни залите с много почитатели от цялата страна. Пълни залите с много българи и чужденци, когато изнася концерти в чужбина. Предстои на 9 януари да пее в зала „Олимпия“ в Париж и съм сигурен, че и там билетите ще бъдат разпродадени.

Винаги съм се дразнил на приказки от сорта: „тя защо не вземе да се пенсионира“ или „нека даде път на младите, време е да слезе от сцената“. Първо за мен човек щом има талант и творческа енергия, той трябва да разполага с тях когато и до колкото време си пожелае. Възраста не е критерий за таланта и работата с него. Може творец да твори до последния си жизнен дъх на земята. Важното е да твори. Това го прави жив и полезен. Вярно е, че с времето творбите на създателите си се променят – някои към по добро, други временно отслабват, но важен е стремежа на човек във всяко ново време да постига успехи с дарбата си. Лили Иванова обнови музиката си в различните времена, но запази лиричната си линия на пеене и това не й навреди на кариерата, напротив тя си спечели много почитатели и от сегашните поколения. Все пак не е Мадона, да експериментира с актуални за времената течения и да скандализира с имиджа си публиката. Пък и не всеки експеримент ражда качествена творба, всичко зависи от умело балансиране при съдаването на даден продукт и предлагането му в подходящ момент.

Ето едно от хубавите за мен последни парчета:

Лили Иванова – Невероятно

6 Отговори на “Личност на деня: Лили Иванова”

  1. В края на тази година аз пък предложих едно друго отличие: „Топ идиот на българлското Интернет пространство“. Ето го и цялото ми предложение:

    ТОП ИДИОТ НА ГОДИНАТА

    В края на всяка една година се правят равносметки, класации и оценки. Раздават се награди, призове, ордени и медали.

    У нас отдавна се провежда конкурс „Сайт на годината”. Той, разбира се, е една доста меркантилна работа и няма особена стойност. Но не това е най- важното в случая…

    Отдавна си мисля, че ни липсва обратното- класация на най- долната, най- глупавата, най- гадната изява в българското Интернет пространство. Затова предлагам да организираме (напълно БЕЗПЛАТНО обаче!) конкурса „Топ идиот на българското Интернет пространство”.

    Тази инициатива ще постигне нещо много, много важно. У нас има вече движение, което иска да постави край на анонимността в Мрежата. Аз подкрепям изцяло тази инициатива. Мисля, че един конкурс от типа на „Топ идиот на годината” ще извади на светло онези нашенски отрепки, които поради простотия си мислят, че Интернет им дава възможност да безчинстват на воля и да останат анонимни и безнаказани в своята мерзост.

    Като инициатор на това „мероприятие” искам да започна с едно конкретно предложение. И така, кой, кой е селският идиот на българското Интернет пространство ?

    Сигурен съм, че хиляди сериозни потребители на Нета на това място в един глас ще изреват: ЦВЕТАН БАНЧЕВ!
    Да, и аз мисля, че това е най- отвратителното гаменче в Интернет. Трябва ли да ви го представям? Е, добре, ама съвсем накратко, защото в крайна сметка този мършляк не заслужава кой знае какво внимание. Той щеше да е много смешен, ако не беше толкова жалък…

    И така, Цецо Кукуто или Цецо Шкембето е невръстен шуменски дегенерат и лумпен, който няма никакво образование. За възпитание пък изобщо да не говорим. Банчев е всъщност един много необразован, невъзпитан и простоват простак.

    С какво се занимава той всъщност. Цветан Банчев неспирно тормози и тероризира хиляди хора със спам, хакерски атаки и намеса в личния им живот.

    На всичко отгоре Кукуто принадлежи към контингента- извратен е и години наред го преследват за педофилия. Досега не са го тикнали на топло, само защото доскоро беше малолетен.

    Кукуто явно с право носи този прякор- не е необходимо да си психиатър, за да констатираш, че той е един класически клиничен случай. Очевадно е, че тази твар страда от маниакално- депресивен психоза, защото той наистина вярва, че е велик, че е „царят на Интернета”. Дали пък успоредно с това не се мисли и за Наполеон?…

    И да не забравите! След като номинирате Цветан Банчев за топ идиот на годината, не забравяйте да го поздравите с високото отличие. Пуснете му един и- мейл на адрес:

    tzvetanmail@gmail.com

    Сигурен съм, че той много ще се зарадва. Милият Цецко, заслужи си титлата. Казано е: на този свят всеки получава точно това, което заслужава…

    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

    Харесвам

  2. апостоле, ако питаш цветан, той най-вероятно ще предложеи тебе… тъй че моят съвет е да не се забъркваш в такива работи

    Харесвам

  3. ?№@! коментара ви г-н Апосолов няма нищо относно поста ми за личност на деня. Мислех да го изтрия или да го пусна в цял пост, но ще го оставя тук. Лицето Цветан Банчев не ми беше познато, докато не сътворихте този дълъг коментар. Анонимност в интернет няма и всеки може да бъде (направен на) топ идиот. Мога да бъда аз, можете да бъдете и вие, може да бъде всеки 🙂 Важното е в сърцето и душата на топ идиота да има нещо ценно и хубаво. Ако има, то светът е голям, спасение дебне отвсякъде. Ако няма, то той ще е не идиот, ами нищо, а няма по-лошо от това 😉 Много сте прав: „Казано е: на този свят всеки получава точно това, което заслужава…“

    Харесвам

  4. Лили е звезда,поне влиза в стереотипа,по много критерии,например че е жертвала личния си живот заради кариерата си.Имам непостоянно отношение към нея-като съм слушала нейни концерти,на които 80% процента от песните са на плейбек,си казвам-еми горката,нека крета там,какво друго й остава.Но трябва ли жалост да изпитваш към звезда?От друга страна скоро гледах един концерт на Нели Рангелова,Лили дойде и изпяха една песен заедно.Лили пя наживо,пя много по-добре от Нели,всъщност пя така,че ми се разтрепераха мартинките..и какво да кажа-друга не може да я изпее така,и да,въпреки всичко-това е звезда.Има една нова песен нейна,текстът е на Карбовски,също е хубава.Сигурно и той е схванал,че такъв човек се ражда веднъж на 100 години,и ако допуснем,че тя е на толкова сега ;-),значи вероятно някъде се ражда новата Лили,и след 20 години ще направи кариера и тя.

    Харесвам

  5. търся снимки на лили иванова nickname10@abv.bg

    Харесвам

  6. тази жена и певица действително е постигнала много по време на кариерата си -за съжаление обаче трябва да с епостарае много за да бъде в течение с времето, за да бъде актуална, обаче това трудно може да се случи защото тя си достигна върха -а понякога и човек трябва и самият да знае кога да се одтегли

    Харесвам

Вашият коментар