Безлюбовно време

dsc_0577
снимка: личен архив

Живеем в безлюбовно време. Опустели улици, опустели дворове на малки и големи населените места. От години. Разхождам се по селца и квартали, които не се естествено обезлюдени поради изселили се жители, пусти поради войни и болести. Изглеждат пусти и  обезлюдени поради срамът на хората. Живеейки в своя и в чуждия срам, ежедневието на божието творение – човека се превръща в един голям ад. Кой би предполагал, че такова време ще настъпи в което тишината и „смирението“ ще се появят и ще донесат време за размисъл и равносметка. Усеща се във въздуха тъга и скръб. Тъга по онези самодоволни, безотговорни времена  и по онзи загубен пламък в душата на човека, пламъкът наречен любов. Скръбта е по онези загубени души, които не осъзнаха своите грехове и изпитания. Отидоха си от този свят твърде млади и по нелеп начин.  Старото поколение бавно и агонизиращо умира, възражда се новото. Болката за някои е неописуема. Дяволските същества са яхнали като ездачи телата на съгрешилите, лишени от виталност и любов . Именно те стискат зъби и живеят напук на мрачното, ледено и безжизнено време. Спасението е само едно – да се потопят в божествения свят на истината, мъдростта и любовта. Господ дава, но и Господ отнема. Бог отнема или уврежда тази част от тялото на човека, с която ще извърши престъпление, грях.

Всички религии, казва учителя Петър Дънов, ограничават свободата на човека, а човек трябва да бъде напълно свободен. Според него между днес съществуващите религии (в това число, разбира се, и християнството) няма по-добри и по-лоши: те всички са едно и се намират на една ниска степен на развитие. Във всички религии има известни заблуждения. Дънов не принадлежи към никоя религия, понеже религиите стесняват свободата на човека, а Дънов желае да бъде напълно свободен. Ето защо само вярата, чистата вяра в Господ е много силна. Тя върши чудеса много по-силно в днешното време.  Църквата, храм паметника  е нашето тяло в което чрез молитва можем да получим всичко най-хубаво от нашият създател. Първата свещ която ще запалим вътре в нас е искрата любов към Бог.

Според едно от предсказанията на маите се в момента се намираме в големия огледален салон, във време, когато всеки човек ще съди сам себе си. След като човек поиска опрощение от Господ за греховете си и след като се освободи от страховете си ще настъпи време на силна любов. Така вибрациите на нашата планета ще се повишат към едно високо ниво на съзнание и  съществуване. Човек ще бъде много близо до природата и ще спазва  божествените закони. Няма да има нужда от лечители и ясновидци, защото ще развие много неподозирани способности и качества. Ще живеем в хармония с планетата ни в една вселена на мир и разум.

0 Responses to “Безлюбовно време”  1. Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s
ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!
януари 2019
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Creative Commons License
Произведението произведение ползва условията на Криейтив Комънс договор. Photobucket Tyxo.bg counter Блогосфера
Wikipedia
Locations of visitors to this page Site Meter website counter

Blog Stats

  • 1 478 732 hits

ЛЮБИМА МИСЪЛ:

Не е самотен този който си няма никого, самотен е този който не знае да обича!

%d блогъра харесват това: