Виновен

guilty-puppy

и наказан!

Оказа се, че цялото оплюване по мой адрес, не е било, защото някой някога съм засегнал (или, че съм слагал снимки на закуски и котки), ами, че не съм чатил с определени хора от cult.bg и, че съм отказал среща на известен писател по повод преставянето му на нова книга (и евентуално, че не съм я закупил и след това да го похваля:))). Така и не разбрах какъв образ вдъхновен от мен има в „Душа на заем“. Прочел съм му първия разказ и мога да кажа, че като за първи горе-долу е добър. Аз си имам свои забележки и изисквания. Трябва ли да се чувствам виновен за всичко това? Преди две години така и не разбрах защо форума на http://bpm.cult.bg/ се закри, аз бях прописал там за период около два месеца. След като го закриха една бивша форумка ме потърси в icq и така се започна. Малко странно в началото ми беше, че именно хора възпитаници на школата cult.bg ме търсят и ми искат скайп или  icq. Не знам защо тази злоба от това, че не контактувам с тях по интернет се прероди във война. Всъщност като се замисля, всичко опира до наранено его. Аз искам да си говоря с теб, ти ме отхвърляш и аз те намразвам (или иначе казано: ти за повече ли се имаш от мен, че така ме отсвирваш). Всъщност не  мисля лошо за тези хора, даже открито им симпатизирах. Аз ако бях на тяхно място също вероятно бих реагирал така. Все пак аз съм предлагал срещи да се видим, но другата страна или е мълчала или се е измъквала (на трима човека съм предлагал и съм им писал по мейла и по icq, нека се препознаят).  Така или иначе, пак повтарям злоба  или неприязън към тези хора не изпитвам. Харесвал съм ги. Разбирам ги. Чувствата които са изпитвали и изпитват в момента са ми били  познати и на мен, нищо, че не ходя до тоалетна 😉

Peace!

p.s 1: сх ще махна поста в който те обвинявам за главен интригант.

p.s 2: с хумор забелязвам как цари чист комунизъм в някои блогови общества 😉  това на шега ей!

7 Отговори на “Виновен”

  1. известен писател, хехе! приятелю – you made my day!

    >шарените и слънчеви илюстрации на дечицата силно контрастираха с мрачния, антиутопичен сюжет на книгата.

    буахахахаха )))

    Харесвам

  2. боже господи, още ли се занимаваш с бури в чаша вода…

    Харесвам

  3. На миналата и тази ти статия реагирам с … ъ?!
    Що за „нет митове и легенди“ се заформят, или само така ми се струва? (Тоше, не си слагай на сърце нЕк’ви там глупости!)

    Впрочем, и аз съм си писала с теб, нищо че не съм от „вишестоящите“ в нета… 😉

    (апропо, звъннах ти, когато бях в София в края на септември, обаче… никой не вдигна телефона. щеше някои ирански филми да ми записваш, помниш ли? – да си ги искам ли? 🙂 )

    Харесвам

  4. Не съм ти записал диск, но ако идваш скоро в София ще го направя 🙂

    Харесвам

  5. Тази „драма“ започва да придобива селски характер. Prove me wrong, обаче никого не съм дърпал насила по премиери да си купува книгата ми и после да я „хвали“ на всяка цена. Желанието ми беше да се видя с хората от блогосферата на живо, да ги черпя по едно пиене и да се запозная с тях. Личното ти отсъствие, с тази нагласа към нещата от живота, може да бъде само облекчение за мен. Duude, ти си просто автор на един личен блог, който ще се чете от все по-малко хора, ако темите в него продължават да издребняват по такъв брутален начин. Не се вживявай в ролята на главен редактор от Уошингтън пуст. Твоите текствое не влияят на общественото мнение. Не са способни да предизвикат обществен скандал, защото нямаш дори един процент от популярността на един провинциален европейски губернатор, какъвто е Б.Б, например. Така че успокой топката! И си намери някаква по-интересна тема на разговор от „Тишо“, че току виж си ме превърнал в „известен писател“ и после как ще обясняваш на медиите, че нямаш копие от бутиковия ми роман, щом сме толкова гъсти в отношенията си, а? Всичко това е смешно. Написах този коментар против себе си. Подобни провокации трябва да се оставят без мнение. Така ме научиха две години в отбиване на блогърска дребнавост. Но въпреки всичко го написах. За да ти покажа, че все пак има кой да чуе твоя вопъл. И му пука за твоето мнение. И не търси война с теб. И няма да ти я даде, дори да си скъсаш задника да разпространяваш слухове. Просто в следващия изблик на блогърска драма (по)читателите ти ще бъдат с един по-малко…Това е всичко.
    Относно образа, който си „вдъхновил“ в „Душа назаем“, това сигурно е плод на развинтеното ти въображение, аз не съм чак толкова добър автор…А може и да си говорил с някой трол, който се представя за мен. И такива изроди се навъдиха вече. Предполагам, че отдавна чакваш този коментар. И сигурно вече имаш копи пейст отговор за следващия си материал. Ми не си прави труда. Искам само да ти припомня, че публичното разпространение на лъжливи сведения по чужд адрес, особено в писмен вид, се нарича „клевета“ и се води за „престъпление срещу личността“, което се наказва от закон. Както и разсекретяването на личната корспонденция без съгласието на другата страна. Така че – умната!

    Харесвам

  6. * Уошингтън поуст
    ** по закон
    *** кореспонденция

    Сори за печатните грешки. Все пак е три след полунощ…

    Cool your jets, man.

    Харесвам

  7. Колко си изчерпателен и съдържателен 🙂 Виждам някаква промяна в теб, благодарение на мен 😉 Лично ми изпрати покана, но не присъствах, не за да не те уважа, ами ти бях отговорил, че този ден имах важни ангажименти.

    Харесвам

Вашият коментар