Кампания за нощен транспорт в София

http://sofia-transport.wikidot.com/

Защо пък не. Нека си улесним живота. В повечето големи европейски градове и столици има нощен транспорт – Париж, Лондон, Мюнхен, Будапеща, Виена, Бърно и др. Добре ще е след полунощ, той да се движи на кръгъл час по най-натоварените линии на автобусите, тролеите и трамваите, както и метрото. Билетчето за нощните превози примерно нека струва двойно (2 лв.). С две ръце подкрепям кампанията, дано да има успех!

12 Отговори на “Кампания за нощен транспорт в София”

  1. Подкрепям 🙂

    Харесвам

  2. Аз съм „за“! Защото днешна София мяза на дълбоко заспало село през нощта.

    Харесвам

  3. Заспало село в сравнение с Вегас или НюЙорк ама с голяма част от евро столиците си е направо жужащ кошер.
    Идеята с нощен транспорт е абсурдна с кризата за водачи там,дори маршрутките се опитваха да я приложат и се провалиха тотално.В София поне едно такси е около 12лв. за по дълга дестинация и ако сте трима е за предпочитане пред мръсен и раздрънкан чалга автобус.

    Харесвам

  4. аи стига в една проста унгариа има на 20 мин нощен трансопрт
    да не говорим че е на същата цена

    теи че не на 1 час а на 20 мин
    и
    не двоино а нормално

    щом унгариа може значи и ние

    Харесвам

  5. Можем разбира се и ние да си имаме градски транспорт… Представяте ли си обаче такситата как ще скочат против него.

    Харесвам

  6. Toshe, v grad, kudeto vse oste malkoto ti v edin nosten klub e po-skupo ot taxito ti do vkusti, nqma smisul ot takuv transport.

    Kogato taxito stane 30-40 kinta, togava tova chudo na civilizatziqta ste doide ot samo sebe si 😉

    Харесвам

  7. Ами живеещите в близост до трамвайните линии? Цялата сграда се тресе, когато мине трамвай. За какво ми е нощен трамвай, при положение, че релсите са стари и неподдържани. Когато мине трамвай, ще събуди целия квартал и ще разлае всички кучета.
    Иначе трябва да има нощен транспорт, но първо да се решат инфраструктурните му проблеми, пречещи на хората, които се придвижват през деня. Пък след това за нощните птици, запиващи и танцуващи по нощните заведения.

    Харесвам

  8. Вместо раздрънкани трамвай може да пуснат нощни автобусни и тролейбусни линии. Метрото няма да пречи на никого. Ако се въведе нощния транспорт приходите които ще дойдат от тези които го ползват ще отидат директно в СКГТ, което ще е добре за нея. Някои таксиметрови шофьори освен, че лъжат много обичат да се правят на интересни като отказват да извозват пътници на не чак толкова кратки разстояния, аз самия съм се сблъсквал с такива случай. Освен това ми се е случвало през ноща в петък или събота да попадам на все пълни таксита или такива които не са в моята посока и тогава единствено са ме спасявали таксита поръчани от телефона ми. Поне, ако не през делничните нощи нека да пуснат нощен транспорт през уикендните. Със сигурност между 12:00 и 5:00 в нощите на петък и събота ще има много хора, които ще искат да се приберат с автобуси или метро. Маршрутките също са вариант. Така и така сме от малкото страни които ги имат, нека ги разработят за нощни курсове.

    Харесвам

  9. Моля, пишете мнението си и на сайта на инициативата, за да може да обединим всички такива в един общ документ.
    http://www.bogomil.info/1455/

    Бого

    Харесвам

  10. С удоволствие ей сега.

    Харесвам

  11. И аз се подписах в страницата където е петицията.

    Иначе към европейските столици с нощен градски транспорт добави и Брюксел 🙂

    Хубаво нещо е нощният транспорт. Колко пъти ме е спасявал от скъпите таксита, пък и на няколко питиета с шофьорите приказката много върви 😀

    Харесвам

  12. Мерси за подкрепата 🙂

    Харесвам

Вашият коментар